Elég para, hogy itt tartunk: Összekapcsolták három ember agyát, aztán jött a sikeres gondolatátvitel

agy
Forrás: Instagram
Előfizetek

Verbális kommunikáció nélkül továbbítottak egymásnak információt az alanyok.

A visszafogottabb jövőkutatók szerint is simán elképzelhető, hogy pár évtizeden belül teljesen máshogy fog kinézni a közösségi oldalak felépítése. Benne van a pakliban, hogy a Facebook és az Instagram olyan hálózattá alakul, melyre a felhasználók agya közvetlenül tud majd csatlakozni. Ebbe az irányba tettek nemrég óriási lépést azok a szakemberek, akiknek sikerült három ember agyát úgy összekapcsolniuk, hogy azok verbális kommunikáció nélkül is képesek voltak gondolatcserére.

Olvasd el ezt is!

Az önkéntesek ráadásul nem csak alapgondolatokat osztottak meg egymással, hanem egy viszonylag bonyolult, együttműködést igénylő feladatot hajtottak végre. Ez egy tetriszhez hasonló játék volt, ketten egy olyan szobában ültek, ahol láthatták a pályát, az elemek irányítását viszont egy másik ember kezelte egy olyan szobából, ahol nem láthatta a pályát.

Óriási eredmény, amit most elértünk, ez az első komoly lépés a BrainNet felé

- nyilatkozta az egyik agykutató.

A BrainNet egy olyan hálózat, melyben nagyobb közösségek agyát kapcsolnák össze. Hátborzongató, vagy sem, ez a jövő, a szakemberek szerint pár éven belül az interneten keresztül is képesek leszünk majd a gondolatátvitelre.


Jöhet egy kis nézelődés?

Tovább olvasok
Koncert mellé: sport!

A legsportosabb fesztiválként is számontartott EFOTT-on idén július 9-15. között 35 féle testedzési formát kínálnak.

Avalon megjött és páros tűsarokkal rúgja be a hétvégét

Bármit is terveztél, egy kicsit még ráér.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem