Titokzatos égitestet vizsgál a felébresztett New Horizons

Titokzatos égitestet vizsgál a felébresztett New Horizons
Forrás: YouTube
Előfizetek

Az űrszonda fontos információkat szállított a Plútóról, most új küldetést kap.

Nagy volt az öröm a NASA-nál 2015. júliusában, ekkor érte el ugyanis a New Horizons a Plútót. A Naprendszer határában kalandozó űrszonda hat hónapos hibernáció után helyezte magát szolgálatba, hamarosan ugyanis egy különleges objektumot kell megvizsgálnia a Kuiper-övben.

Olvasd el ezt is!

A csapatom folyamatosan dolgozik a különböző szimulációkon, a tervezési folyamat vége felé járunk. Nagyon izgalmas lesz az előttünk álló időszak, mert az Ultima Thule-hoz hasonló objektumot korábban sosem tudtunk ilyen közelről megfigyelni. A New Horizons augusztus végén kezdi majd megközelíteni az objektumot

- nyilatkozta Alan Stern.

Az ominózus égitest tulajdonságairól eddig csak találgatni tudtak a tudósok, annyit feltételeznek csupán, hogy van egy kisebb holdja, ami tisztes távolságban kering körülötte.

Mostanáig szó szerint a sötétben tapogatóztunk, a hagyományos módszerekkel lehetetlen volt messzemenő következtetéseket levonni az égitestről. Amint megérkeznek az első adatok a New Horizonstól, egyből elkezdjük az elemzést, ami hosszú heteket vesz majd igénybe

- magyarázta a projekten dolgozó Marc Buie.

Reméljük, a New Horizons legalább olyan hatékony lesz ezúttal is, mint a Plútó esetén volt, a törpebolygóval kapcsolatban ugyanis rengeteg új információhoz juttatta a csillagászokat.


Az univerzum legszebb nője:

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
Dél-afrikai démon! Miss Universe legszexibb képei
Tovább olvasok
Koncert mellé: sport!

A legsportosabb fesztiválként is számontartott EFOTT-on idén július 9-15. között 35 féle testedzési formát kínálnak.

Avalon megjött és páros tűsarokkal rúgja be a hétvégét

Bármit is terveztél, egy kicsit még ráér.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem