Megvehető a boldogság? Ha jól költöd a pénzed, igenis lehetséges!

Utálod a kidobott pénzt? Így add ki okosan.
Forrás: Youtube
Előfizetek

Utálod a kidobott pénzt? Így add ki okosan.

A cikk támogatója az OTP Bank

A pénz nem boldogít, de szívesebben szipognék egy Ferrari kormányánál.

Valószínűleg mindenki hallotta már a fenti szakállast, ha szóba került, vajon okozhatnak-e örömet a hatalmas kötegek? Az általánosan elfogadott társadalmi álláspont szerint egyébként nem, mert sokkal fontosabb az egészség, a család, meg a szeretet. Utóbbiak kétségkívül az élet esszenciáját képezik, de ez nem jelenti azt, hogy az azokból fakadó boldogságot ne lehetne kiegészíteni a pénz segítségével.

Rengeteg kutatás foglalkozott az utóbbi években a pénz és a boldogság korrelációjával, ezek nagy része azt állapította meg, hogy a ropogós bankók okozhatnak átmeneti örömöt, esetenként pedig konstans boldogságban manifesztálódhatnak. A Princeton Egyetem kutatói konkrét határt állapítottak meg (évi 20 millió forint), ami fölött viszont már nem növekszik a boldogság "mértéke". A téma szakértői szerint érdemes az élményekre áldoznunk, hiszen ezek sokkal maradandóbb élményt nyújtanak, kvázi beleégnek az ember elméjébe.

1. Az újdonság ereje

Az utazás szinte mindig előkelő helyen szerepel ebben a tekintetben, akár egyedül is érdemes kiruccannunk egy másik országba, hogy magunkba szívjuk annak kultúráját. Az se baj, ha nem kifejezetten érdekel az adott hely, már az újdonság ereje is üdítő hatással lehet a lélekre.

2. Extrémsport

Nagyot megy mostanság a hegymászás is, ha örömszerzésről van szó. A természet közelsége és a kihívással járó adrenalinlöket parádés kombináció. Ha csapatban csináljátok sokkal nagyobb élmény lesz a hegycsúcs tetején megeresztett pacsi.

3. Jótékonyság

Ha saját magadat kipipáltad, érdemes azon is elgondolkodnod, hogyan szerezz örömet másoknak. Kezdhetsz egészen apró dolgokkal is, például fizethetsz egy kört az esti beszélgetés során a barátaidnak. Aztán, ha megízlelted a gesztus örömét, jöhetnek a nagyobb dolgok, mondjuk a jótékonyság. A tudósok egyébként evolúciós okokkal magyarázzák, miért szeretünk örömet szerezni egymásnak: az emberi faj társas ösztönét hangsúlyozzák a jelenség kapcsán.

4. Tudatosság

Ha eldöntötted, mivel teszed magad boldoggá, az már fél siker. Lehet az egy vacsora a pároddal az utazás során, egy futócipő, vagy éppen a hegymászáshoz szükséges felszerelés. Ha megvan, mit szeretnél érdemes arra is odafigyelned, hogyan fizeted ki a pénzt, a hitelkártyás vásárlással ugyanis csökkentheted a kiadásodat. Az OTP Bonus Gold hitelkártyája* ebben lehet segítségedre, ugyanis, ha ezzel fizetsz, kamatmentesen használhatod a bank pénzét, amennyiben maximum 45 napon belül visszafizeted az adott havi költéseidet, és kizárólag vásárlásra használtad a hitelkártyád, készpénzfelvételre nem. A mindennapos használattal pedig éves szinten legfeljebb 50 ezer forint visszatérítést kaphatsz, tehát pénzt gyűjthetsz a vásárlásaiddal. A maximális kényelmet pedig a repülőtéren is élvezheted, hiszen a hitelkártyád felmutatásával igénybe veheted a Mastercard Airport Lounge elkülönített várójának szolgáltatásait. Az a lényeg, hogy tudatosan vedd igénybe, napi költésre, hirtelen felmerülő kisebb kiadásokra, és ne költs többet a havi keretednél. Hogy az igénylés milyen feltételekhez kötött, mire ne használd, és mi az, amire ezeken felül oda kell figyelned, azt az alábbi linken részletesen elolvashatod, vagy tájékozódj egy OTP fiókban.

*THM mértéke: 38,5%


A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek. A THM aktuális értékéről, valamint a szolgáltatással kapcsolatos részletes feltételekről kérjük, tájékozódjon az OTP Bank fiókjaiban, illetve a www.otpbank.hu oldalon közzétett vonatkozó Üzletszabályzatokból és a Hirdetményekből.

Váratlanul új szuperhőst jelentett be az MCU

Brie Larson után újabb színésznő reménykedhet felkérésben.

370 nap a holdbázison - Orosz világrekordot döntöttek meg a kínaiak

A pekingi Pejhang Egyetem hallgatói hajtották végre a nem mindennapi küldetést.

Többször használatos alsóneművel óvja a természetet az Organic Basics

Nemesfém-bevonattal rukkoltak elő a dánok, az ezüst állítólag majdnem minden baktériumot elpusztít.

Egy úriember tudja, hol a határ - bárhol, bármikor, bárhogyan

Csábítani nem bűn, sőt! De tolakodónak lenni, és akár már tettlegességig menni már az...

Kiválasztotta a legjobbakat a NASA - 12 jelölt ácsingózik a világűrbe

Gyermekkoruk óta a csillagok közé vágyódnak, most egy nagy lépéssel közelebb kerültek a céljukhoz.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő egy évre és az Exclusive különszámunkat is megkapod!

Csak 5950 Ft