Ma már pár kattintással is kijátszhatjuk a betörőket

Az okosotthonok új szintre emelik a biztonságot
Előfizetek

Az okosotthonok új szintre emelik a biztonságot

Az megvan, hogy a magyarok 20%-a a fagyasztóba rejti az otthon tárolt értékeit? Igen, mi sem hittünk a szemünknek, de egy friss kutatásból ennél meredekebb dolgok is kiderültek: például az, hogy egy betörésből többet tanulunk, mint egy autóbalesetből. Ugyanis a korábban balesetet szenvedett válaszadóknak csak a fele vallotta, hogy utána változtatott a vezetési szokásain, a betörést átélt alanyoknak viszont közel a 80%-a tett valamit azért, hogy a jövőben elkerülje a bajt.

Utóbbiak leginkább a műszaki cikkekre és ékszerekre kötnének biztosítást utólag (39%), ami jól mutatja, hogy a tolvajokat mi érdekelte a legjobban. Úgy tűnik, egyelőre a hagyományos, mechanikus megoldások népszerűek, mivel akik pórul jártak, leggyakrabban biztonságosabb zárat (54%), ajtót (31%) vagy rácsot (17%) szereltetnek fel, esetleg kutyát hoznak a házhoz (22%). Egy rafinált betörő viszont sokszor ezeket is könnyen kijátszhatja, és akkor még nem is beszéltünk az olyan esetekről, amikor lakástűz vagy csőtörés történik a távollétünkben.

Szerencsére ma már számtalan olyan digitális eszköz közül választhatunk, ami jelzi a bajt: a füst- és szén-monoxid-érzékelő mellett kamerák és applikációk segítségével akár a távolból is megfigyelhetjük otthonunkat. Sőt, a megfelelő eszközökkel akár szimulálhatjuk is, hogy otthon vagyunk, például a lámpákat, illetve a tévét ki-be kapcsoló okoskonnektorral. A San Franciscó-i Jason Johnsonnak sikerült ezt tökélyre fejlesztenie: családjával nem kevesebb mint 25 applikációvezérelt modult használnak az életük könnyebbé tételére.

Világszerte egyre többet költenek okosotthonra, amelynek globális piaci értéke az előrejelzések alapján 2020-ra elérheti a 40 milliárd dollárt, a biztonsági ága pedig a 18 milliárdot. A növekedés jelenleg az Egyesült Államokban a legnagyobb, a dobogó második és harmadik fokán pedig Japán és Németország áll, és itthon is egyre többen ismerik fel az ebben rejlő lehetőségeket.

A biztosító is felismerte az innovatív megoldások fontosságát, ezért Házőrző lakásbiztosítása Top és Extra csomagjához most 2 új kiegészítő biztosítást ad ajándékba: ráadásul 100 okoskonnektort is kisorsol.

Ez a Lambo harmadannyiba kerül, mint a rá felszerelt kamerarendszer

Megszületett a világ egyik leggyorsabb operatőrverdája.

Rich Kids Budapest - Így dőzsölnek a leggazdagabb magyar fiatalok

A hazai elit sem jön zavarba, ha pénzt kell elverni.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő féláron!

Csak 1485 Ft