Kína mesterséges Nappal üzen hadat a klímaváltozásnak

Nap
Forrás: Instagram
Előfizetek

Állítólag gigantikus mennyiségű környezetbarát energiát állítanak elő vele.

Ázsiában nagy hagyománya van a környezetbefolyásolásnak, a kínaiak kedvükre alkotnak, vagy tüntetnek el felhőket. Ha minden igaz, most emelték a tétet, előállítottak egy mesterséges Napot, ami óriási mennyiségű környezetbarát energiát képes előállítani. A találmány egész konkrétan egy nukleáris reaktor, ami a csillag funkcióit képes ellátni.

Olvasd el ezt is!

Az optimisták szerint ez jelentheti a megoldást a klímaváltozásra, annál is inkább, mert a kínaiaknak először sikerült elérniük a 100 millió Celsius fokot, ezen a hőmérsékleten megy végbe a nukleáris fúzió. Csak összehasonlításképpen: a Nap magjában ennél hatszor "hidegebb" van.

Zhang Tiankan, a projekt egyik vezető mérnöke azt nyilatkozta, hogy tovább folytatódik a munka, mert a cél a több száz millió Celsius fok, így lesz fenntartható az újítás. Az EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) egyelőre 10 millió watt előállítására képes, ami 200.000 villanykörte működtetéséhez elegendő. A fúziós energiára nagyon nagy szükségünk van most, mert ennek elhanyagolható mértékű káros hatása van a környezetre.


Jöhet egy kis nézelődés?

Tovább olvasok
Koncert mellé: sport!

A legsportosabb fesztiválként is számontartott EFOTT-on idén július 9-15. között 35 féle testedzési formát kínálnak.

Avalon megjött és páros tűsarokkal rúgja be a hétvégét

Bármit is terveztél, egy kicsit még ráér.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem