Kiderült, miért nem szabad hűtőben tárolni a csokoládét

Ne hagyd, hogy deficites legyen az élmény.
Előfizetek

Ne hagyd, hogy deficites legyen az élmény.

Nem nagyon szeretem az édességet, de azért néhányszor kedvet kapok hozzá, ilyenkor pedig előkapom a hűtőből a chilis csokimat és bekapok belőle egy darabot. Szeretem az intenzív ízvilágot, a csípősség pedig nagyon különlegessé teszi az élményt. Luke Owen Smith csokoládészakértő szerint óriási hibát követek el, az édességet ugyanis nem szabad a hűtőben tárolni, mert sokat veszít az ízéből.

Több kutatást is végeztünk már a témában, és mindig az lett a végeredmény, hogy a hideg csökkentette az ízvilág intenzitását. Ökölszabályként talán azt tudnám tanácsolni, hogy 10 és 15 Celsius fok közötti hőmérsékleten tároljuk a csokoládét

- magyarázza Luke Owen Smith csokoládészakértő.

Oké, de mi a helyzet a nyári kánikulával? Smith szerint ilyenkor sem érdemes a sima hűtőt választanunk, ha nem akarjuk, hogy megolvadjon a csoki, akkor inkább a mélyhűtőbe tegyük. Érdemes légmentesen záródó tárolóba tennünk, illetve fogyasztás előtt hagyjuk kicsit felmelegedni.


Ő is édesszájú:

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
Kolumbiai bombázók - Zsinórban negyedszer a Miss Universe dobogóján
Ez a Lambo harmadannyiba kerül, mint a rá felszerelt kamerarendszer

Megszületett a világ egyik leggyorsabb operatőrverdája.

Rich Kids Budapest - Így dőzsölnek a leggazdagabb magyar fiatalok

A hazai elit sem jön zavarba, ha pénzt kell elverni.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő féláron!

Csak 1485 Ft