10 momentum, mikor Hugh Hefner megváltoztatta a világ szexhez való hozzáállását

Folyamatosan utat mutatott a médiamogul.
Forrás: Getty Images
Előfizetek

Folyamatosan utat mutatott a médiamogul.

Hugh Hefner vadregényes életpályája filmért kiált, a Playboy alapítója rengetegszer alakítgatta a világ gondolkodásmódját, próbálta pozitív életszemléletre nevelni kortársait. Mi most azt a tíz momentumot szedtük össze, mikor szexuális témákban mutatott irányt.

Olvasd el ezt is!

1. The Girl Next Door

Marilyn Monroe meztelen képei óriási sikert arattak, de Hugh Hefner egyre inkább arra hajlott, hogy celebek helyett ismeretlen hölgyek képeit mutassa meg az újságban. Így született meg a The Girl Next Door elnevezésű rovat, melynek első szereplője Janet Pilgrim volt. Az alapító ebben a szekcióban élte ki a (jó értelemben vett) hétköznapi nők szexepiljének dicsőítését.

2. Az olvasás szexi

A médiamogul erre is többször emlékeztette a világot. Amellett, hogy Kate Mosst, Pamela Andersont és Marilyn Monroe-t is levetkőztette, rendre történelmileg megkerülhetetlen személyiségekkel töltötte meg a lapot, elég csak Martin Luther King Jr.-ra, Malcolm X-re, John Lennonra, vagy éppen Jimmy Carterre gondolni.

3. Roe vs. Wade-ügy

A nők jogai mindig is kiemelt fontosságúak voltak a médiamogul prioritási sorrendjében. Elég csak a fenti ügyre gondolni, melyben az alperes az abortuszhoz való jogáért küzdött. A Playboy-alapítvány Jane Roe-t támogatta, akinek később igazat adott a legfelsőbb bíróság.

4. Nyuszijelmez

A különleges hacukát kétségtelenül Hugh Hefner tette szexivé, pedig eredetileg csak a Playboy Clubok egyenruhájának tervezték. Hefnek összejött az a bravúr, hogy a zoofília vádja nélkül tett szexszimbólummá egy állatot.

5. Pamela Anderson

Az alapító egyik legnagyobb felfedezettje fiúk ezreinek falán foglalt el központi helyet óriásposzterként. A 22 éves kanadai lányt Hugh Hefner fedezte fel, nála többször (14) senki nem szerepelt az újság címlapján.

Olvasd el ezt is!

6. Playboy-alapítvány

A legendát 1963-ban letartóztatták, mondván obszcén tartalmat állít elő a magazinjában. Hef két évvel később létrehozta a Playboy-alapítványt, mely azóta több, mint 20 millió dollárt használt fel olyan ügyek szolgálatában, mint a szólás- és sajtószabadság. Mi szexi, ha ez nem?

7. Darine Stern

Az Amerikai Magazinszerkesztők Közössége nemrég az utóbbi 50 év legfontosabb címlapjának nevezte Darine Stern alábbi fotóját. A dolog 1971-ben azért volt megosztó, mert azt megelőzően színesbőrű nők meztelen képei csak a színesbőrűek által birtokolt magazinokban szerepelhettek.

8. Marge Simpson

A Simpson család 20. évfordulóját méltóképp ünnepelte a nyuszis magazin, a sorozat anyukája került a címlapra 2009-ben. Ő lett az első rajzfilmkarakter, akinek sikerült ez a bravúr, az olvasók pedig imádták a pictorialját.

9. The Crooked Man

Charles Beaumont 1955-ben írta meg a fent említett történetet, melynek középpontjában egy férfi áll, akinek el kell rejtenie heteroszexualitását a melegek által dominált világban. A fikciót kifejezetten rizikós volt megjelentetni az '50-es években, de Hugh Hefner így próbált kiállni a melegek jogaiért.

10. Szexuális forradalom

Hugh Hefner szerint a szexnek nem az évszázadokkal ezelőtt megalkotott keretek között kell szorongania. Úgy vélte, a szexualitást új kontextusban kell értelmezni, ezért küzdött egész életében inkább több, mint kevesebb sikerrel.

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
Hugh Hefnernek parádés ízlése volt
Man of the Year múzsák - Pásztor Anna: „A szabadság nehéz batyujával jöttem a világra”

Pásztor Anna és Mádai Vivien rajongók ezreit inspirálják nap mint nap, példát mutatva nőknek és férfiaknak egyaránt. Vajon miből merítenek ihletet a munkájukhoz, mi adja azt a hihetetlen energiát, amiből sok más embernek is jut?

Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Miért áll rosszabbul a hajad, ha beteg vagy?

Észrevetted már, hogy ha beteg vagy, úgy tűnik, hogy a hajad is kidől?

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft