Részlet Hugh Hefner önéletrajzi könyvéből, ami sosem jelent meg

A kezdeti nehézségekről mesél a Playboy-alapító.
Előfizetek

A kezdeti nehézségekről mesél a Playboy-alapító.

Szeptember 27-én elhunyt Hugh Hefner, aki karizmatikus pionírként került be a popkultúra ikonjai közé. A Playboy-alapító vadregényes életpályája nem nagyon lehetne izgalmasabb, az alábbiakban története egy soha meg nem jelent szeletét hoztuk el nektek:

Olvasd el ezt is!

Mindig is keményen megdolgoztam a pénzemért, de igyekeztem úgy intézni a dolgaimat, hogy a kreatív energiáimat az álmaim megvalósítására fordíthassam. Eldöntöttem, hogy saját, férfiaknak szóló magazint indítok, de ez azért egyáltalán nem volt olyan egyszerű. Először is meg kellett győznöm egy kiadót, hogy adjon egy-két hónap haladékot a nyomtatási összeg kifizetésére. Ez sikerült is, de azért így se voltam sokkal beljebb. Le voltam égve, ráadásul tapasztalatlan is voltam, de egyszerűen nem voltam hajlandó feladni.

Tudtam, hogy rám vár a fiatal, városi férfiak célcsoportja, akik igényes lapot akarnak olvasni. Az '50-es évek férfiaknak szóló magazinjai ignorálták a legfontosabb témát: a nőket. A True büszkélkedhetett a legnagyobb eladott példányszámmal, ők a vadászatban utaztak leginkább. Tudtam, hogy lesznek fanyalgók, akiket az igényes tartalommal akartam leszerelni.

Nem nagyon tetszett, ahogy a nőket kezelték az akkori magazinokban. Minden közreműködőt feltüntettek, de a modellek neve nem szerepelt sehol. Szerintem ez a női nem kizsákmányolása volt, de ez kellett ahhoz, hogy ezeket a fotókat "művészetként" adhassák el a szigorú szabályok miatt.

Eldöntöttem, hogy a Playboyban ez másképp lesz, tudtam, hogy szükségem lesz szexuális jellegű tartalomra, mert ez mindig is érdekelte a mindenkori fiatalságot. Azzal is tisztában voltam, hogy óvatosnak kell lennem, igényes, minőségi tartalmat kell előállítanom, és akkor nem süthetik rám a trágár kujon jelzőt. Ez elég jól sikerült, hiszen májusban 50.000 rendelés futott be az első számra.

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
Hugh Hefnernek parádés ízlése volt

Októberben Hugh Hefnerre emlékezünk itt a playboy.hu-n, a témában született cikkeinket itt olvashatjátok.

Dobd fel a szexuális életed ezzel az 5 feng shui-trükkel

Hidd el, sokkal fontosabb a tárgyak elhelyezése, mint gondolnád.

Az orosz bombázó van olyan mámorító, mint a vodka

Ekaterina Terenina jógázós képeitől téged is lever a víz.

A Ferrari gyártja a világ első elektromos szuperautóját

Sergio Marchionne keményen odaszúrt a Teslának.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft