Gyors bajuszteszt a testi-lelki egészségedért

Gyors bajuszteszt a testi-lelki egészségedért
Előfizetek

Vannak, akiket ki lehet vele kergetni a világból, mások megőrülnek érte, egy dolog azonban biztos: novemberben minden bajuszokról szól. De mi köze Arany Jánosnak az urológusunkhoz?

Most egy pillanatra csukd le a szemed, helyezd magad kényelembe és idézd fel a középiskolai irodalomkönyvedet. Megvagy? Akkor innentől fél perced van felsorolni a lehető legtöbb bajuszos szerző nevét a tankönyv oldalairól (csalni ér, de felesleges).

Ha 0 és 5 között végeztél, akkor itt tudod felfrissíteni bajusztani ismereteidet.

Ha 5 és 10 között végeztél, akkor közel kifogástalan szőrtudományi ismereteidet itt igazíthatod tökéletesre.

Ha pedig 10 fölött végeztél, bizonyára már téged is elkapott a Movember-láz! Hozd ki a maximumot az év legférfiasabb hónapjából, és olvass te is bajuszosoktól!

És hogy mire ez a nagy szőrfelhajtás? A Movember Mozgalom még a 2000-es évek elején indult el Ausztráliából, ekkor nevezték ki a novembert a férfiegészség hónapjának, aminek célja felhívni a figyelmet a lelki és a testi épséggel kapcsolatos szűrővizsgálatokra. A mozgalom szimbóluma pedig – ez talán nem meglepetés – a bajusz lett.

Évente több ezer megbetegedés szűrhető ki a megfelelő vizsgálatokkal, ezért döntött úgy idén a Bookline is, hogy csatlakozik a mozgalomhoz, és a Ments Manust Alapítvánnyal karöltve, bajuszos szerzők közreműködésével hívja fel figyelmet a megelőzés fontosságára.

A Bookline csak novemberben elérhető oldalán több száz bajuszos szőr- és szómágus fejébe nyerhetsz bepillantást könyveiken keresztül, emellett pedig fontos fun facteket is megtudhatsz Móriczról, van épp Sherlock Holmes feltalálójáról, Sir (ejtsd: Szőr!) Arthur Conan Doyle-ról.

Tovább olvasok
Bűnözőkkel tárgyalunk

Időnként minden férfinak tárgyalnia kell egy rakás olyan gonosztevővel, akik néhány forintért ott helyben elvágnák a torkát.

Pénteki popóparádé

Vége van már a hétnek!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem