”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

Hugh Hefner és a Playboy filozófiája

A médiamogul sokrétű hagyatéka.
Előfizetek

A médiamogul sokrétű hagyatéka.

Hugh Hefner, a brand alapítója volt az igazi Playboy, aki karizmatikus hódítóként és a popkultúra egyik ikonikus alakjaként vonult be a történelemkönyvekbe. Világhírű magazinja 1953-ban debütált az újságárusoknál, kilenc évvel később pedig érkezett a The Playboy Philosophy-rovat, ami a korszakok gondolkodásmódját volt hivatott alakítgatni.

Olvasd el ezt is!

A médiamogul eredetileg csak egyszeri alkalomban gondolkodott, de a rovat sikere miatt a Playboy-filozófiával kapcsolatos publicisztikák két és fél éven keresztül minden számban színesítették a tartalmat. Hugh Hefner és szerzőtársai olyan társadalmi témákat érintettek az évek során, mint a szólás- és sajtószabadság, a szexualitás és az amerikai jogrendszer kapcsolata és a társadalmi normák egyénre gyakorolt hatásai.

gif

Sokan sokféleképpen érdeklődtek a Playboy filozófiája és az életérzés után. A laptulajdonos így fogalmazta meg a dolgot a '60-as években:

A társadalom bármely tagja lehet Playboy, egy éles eszű üzletvezető, egy művész, egy mérnök, sőt egy tanár is. A dolog esszenciája a világnézetben rejlik, fontos a pozitív életszemlélet, a munka iránti szeretet és a kifinomult ízlés is.

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
Hugh Hefnernek parádés ízlése volt

Októberben Hugh Hefnerre emlékezünk itt a playboy.hu-n, a témában született cikkeinket itt olvashatjátok.

SI-lány: Iyonna Fairbanks, az egzotikus szépség

A dögös biztonsági őr, aki állatkertben dolgozik.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft