”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

Színes olvasztótégely - a Playboy, mint a médiumok Rorschach-tesztje

Azt lát bele a világ, amit szeretne.
Előfizetek

Azt lát bele a világ, amit szeretne.

Hugh Hefner 91 évesen távozott az élők sorából, szeptember 27-én vesztette életét a Playboy-villában. Életműve grandiózus, életvitele megosztó, mégis milliók által irigyelt volt. Özvegye nagy tisztelettel beszélt róla a halála után, elmondása szerint ő egy igazi amerikai hős volt, aki a közhiedelemmel ellentétben egy szerény, zárkózott figuraként változtatta meg a világot.

Hugh Hefnerről nem mindenki épített fel magában ilyen idilli képet, a feministák például mindig is kétkedve figyelték működését, alkalmasint pedig tüntetésekkel fejezték ki nemtetszésüket. Az újság és a márka is kapott hideget-meleget, a legjobban talán Christie Hefner, a legenda legidősebb gyermeke fogalmazta meg a Playboy világra gyakorolt hatását:

Talán apám is csak a legmerészebb gondolataiban ábrándozott arról, hogy a hagyatéka ekkora hatással lesz a világra. Sikerének talán az lehet a titka, hogy ez a színes kavalkád olyan, mint egy Rorschach-teszt. Mindenki azt lát bele, amit szeretne, az egyén a saját előítéleteit, álmait és fantáziáit vizionálja benne.

A főnökre gyakran rásütötték a hímsoviniszta jelzőt, de azt is meg kell említeni, hogy Hefner rengeteg lány sorsát változtatta meg pozitív irányban.

Októberben Hugh Hefnerre emlékezünk itt a playboy.hu-n, a témában született cikkeinket itt olvashatjátok.

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
A gyönyörű Jessica Wall, az utolsó playmate, akit Hugh Hefner választott ki
SI-lány: Iyonna Fairbanks, az egzotikus szépség

A dögös biztonsági őr, aki állatkertben dolgozik.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft