”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

Utcai cipőben otthon? Mutatjuk, miért ne tedd

Komoly baj is lehet belőle.
Előfizetek

Komoly baj is lehet belőle.

Otthoni papucs nélkül nagyon nehezen tudnék élni, a szüleim ugyanis belém verték, hogy az utcai cipő levétele után egyből bele kell ugrani a papucsba/mamuszba. Vendégségben néha meglepve tapasztaltam, hogy a házigazda fel-alá járkál a makkosban is, fittyet hányva a káros szokás egészségtelenségére.

Nemrég az Arizonai Egyetem kutatói szolgáltattak megdöbbentő adatokat: megfigyeléseik szerint a cipők külső felületén átlagosan 421 ezer baktérium élősködik. Egy hangyányival veszélyeztetettebbek vagyunk akkor, ha a kertben tartott állatban élősködő parazitát hordjuk be lábon a nappaliba, ezért érdemes rendszeresen féregteleníteni a kis kedvencet.

A szakemberek szerint szélsőséges esetben szalmonellát, léguti fertőzést, vagy hasmenést is kaphatunk a rendszeres utcai cipővel való járkálás által, de azt is hangsúlyozták, hogy a felfedezett baktériumok nagy része ártalmatlan az emberi szervezetre. Elmondásuk szerint ajánlott a gyakori felmosás, hogy ne legyen baj az otthoni mászkálásból.


Ő nem csak az utcai cipőt dobta le.

Nézd meg a galériánkat> 13 kép
Ferenczi Ildikót megválasztották a világ legszexibb anyukájának, a bombázó most a szoptatás szabadságáért küzd
SI-lány: Iyonna Fairbanks, az egzotikus szépség

A dögös biztonsági őr, aki állatkertben dolgozik.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft