Nem vesznek komolyan? Egyetlen dolog elég ahhoz, hogy meggyőzőbb legyél!

A titok nyitja egy pofonegyszerű dolog!
Előfizetek

A titok nyitja egy pofonegyszerű dolog!

Ha szeretnél valakit meggyőzni arról, hogy teljesítse a kérésed, arra kell koncentrálnod, hogyan teszed fel neki a kérdést.

Egy kutatás szerint a „mert” szó használata 33 százalékkal növelte annak esélyét, hogy a megkérdezett fél elvállalja az adott feladatot. Szóval, ha valakinek okot adsz arra, hogy megtegyen valamit, kérd meg rá, és ügyelj arra, ne tűnjön úgy, hogy kiosztod neki a feladatot.

Egy 2010-es kutatás még érdekesebb eredményeket hozott: a résztvevőket három csoportra osztották, akiknek azt mondták, egy kézírás teszten vesznek rész. Mindegyik csoportot megkérték, hogy 20-szor írják le a következő szavakat:

„Meg fogom csinálni”

„Megcsinálom?”

„Én”

Aztán 10 anagrammából kellett szavakat kitalálniuk. A második csoport tagja, vagyis akiknek kérdést kellett írniuk, kétszer annyi anagrammát oldottak meg, mint a többiek.

Dr. Robert Cialdini, pszichológus professzor szerint a nyelvtan a meggyőzés titka. Már többször végzett kutatást a témában, évtizedek óta foglalkozik vele. Egy amerikai szervezettel működött együtt, akik adományokat gyűjtöttek. Ők azt a kérdést tették fel eredetileg, hogy „Tudna segíteni szervezetünknek adománnyal?” Kicsit megváltoztatták a kérdést, végül mellé került a következő mondat is: „Minden penny számít.” 28-50 százalékkal többen adományoztak a szervezetnek, miután a második mondatot is hozzátették az elsőhöz. Így a professzor szerint azt következtetést lehet levonni, hogy ha minimális paraméterek szerepelnek a felhívás mellett, nagyobb eséllyel kapunk segítséget.

Szóval a lényeg, hogy jobban jársz, ha kérdést teszel fel és néhány apró részletet is adsz arra vonatkozólag. Ennyire egyszerű!


Ha pedig új állást keresel, ezekkel a kérdésekkel könnyen megtalálhatod a megfelelőt!

Nézd meg a galériánkat> 6 kép
6 kérdés, amit fel kell tenned magadnak, hogy megtaláld a neked való munkát!
Heidi Klum a zuhany alól posztolt szexi videót

Rég láttuk meztelenül a 44 éves szupermodellt.

6 tudományos tény, amit nem biztos, hogy tudtál a vagináról

Shotgunosok, tévhitek és a G-pont tagadói.

Emily Ratajkowski topless kádazása nem nagyon lehetne szexibb

Saját fürdőruháját nem is reklámozhatta volna effektívebben.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő kedvezménnyel és még egy Playboy Exclusive magazint is postázunk

Csak 5950 Ft