Rostélyos grillen, füstölve

Előfizetek

A tökéletes vasárnap délutáni fogás.

Vannak azon csontos steakek, melyek sütéséhez általában szükség van egy sütőre. A felületi hőkezelés után enyhébb hőfokon tartjuk sütőben így elérve a tökéletes eredményt. Itt a nyár, a fenének sincs kedve konyhában steaket készíteni, viszont a komolyabb tételeknek számító csontos darabokat eddig nehézkes volt szabadban sütni.

Kép

A problémára a tökéletes megoldás egy töltényszmóker. A szerkezetet egy olyan komplex eszköz mellyel lehet direkt grillezni, indirekten hőn tartani vagy barbecue stílusban elkészíteni csodás húsokat. Az alsó tűzterére közvetlenül helyezett rácson grillezett húsdarabot, az összeépített töltényszmókerrel tökéletesre tudjuk készíteni.

Kép

A Steakestől, Rácz Attilától szereztem két szelet csodálatos csontos rostélyost, mátészalkai charolais marha érlelt részért. Elkészítés előtt 3 órával kivettem a hűtőből, majd sütés előtt közvetlenül sóztam és borsoztam. Semmilyen más előkészületet nem igényel ez a mennyei darab.

Kép

Begyújtottam a tűzet kéményben, mikor szépen leégett kiöntöttem a tűztérbe és ráhelyeztem a rácsot. Mentek is rá a koncok. Oldalanként három-három percet sütöttem ott. Közben a töltényszmóker vizes tartályát bevontam alufóliával és beleöntöttem némi felforralt vizet. A rostélyos szeleteket az összeépített eszköz legfelső emeletére tettem, a hőmérséklet így két, három perc alatt a hús szintjén 100-110 fok lett. Alul a tűzre dobtam egy maréknyi füstölésre való forgácsot. Így készült el a hús 12 perc alatt, a füsttől pedig kapott egy fenséges aromát. A végén szétszedtem elemeire a szmókert, a tűztér feletti rácsra rádobtam zöldségeket köret gyanánt. A felső részt, benne a rostélyossal félretettem pihenni, a hús tetejére helyezett vajjal.

Kép

Tíz perc alatt a zöldségek roppanósra sültek, a rostélyos pedig elérte végső állapotát a pihentetéssel, ami semmihez sem hasonlítható. Felszeletelve rózsaszín, szaftos és elképesztően ízletes lett.

Kép

Naplemente után irány a kert! Gyújtsatok tűzet, dobjatok a rácsra egy szép darab húst. Tálaljátok bármilyen körettel sikeretek lesz egy selymes vörösborral mellékelve.

Jennifer Lopez melltartó nélkül ünnepelte 48. születésnapját

Továbbra is elképesztő formában van az amerikai énekesnő.

Emily Ratajkowski rég volt ennyire meztelen

A Love magazin kedvéért dobta le a textilt a modell.

Az ágyban vezetnéd le a stresszt? Ezekkel a pózokkal sikerülni fog!

Jóga helyett inkább adj a következő pózoknak egy esélyt!

Ez a 4 klasszikus jel utal rá, hogy szereted, ha a nő dominál az ágyban

Lehet, hogy nem tűntek fel, pedig ezek mind-mind arra utalnak, ha az irányítást szívesen átengeded a barátnődnek az ágyban.

Mihalik Enikő félmeztelen videójával sokkal jobban indul a hét

Egy orosz magazin fotózásán tárulkozott ki a magyar modell.

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os akcióval várjuk!

Csak 4950 Ft