Danny Blue: Mások szerint látom a jövőt, de én ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok

Danny Blue: Mások szerint látom a jövőt, de én ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok
Előfizetek

A Man of the Year-gála egyik legizgalmasabb jelöltjével beszélgettünk.

Hajlamosak vagyunk érinthetetlen csodabogarakként tekinteni a mentalistákra és a bűvészekre, pedig ők is csak emberek. Danny Blue-val megfoghatatlannak tűnő hivatásáról, a mai közönség ingerküszöbéről és a "csodáról" beszélgettünk.

Mikor került először kapcsolatba a mentalizmussal?

Egészen kicsi korom óta tudom, hogy a képességeim fejlesztésével mindig egy lépéssel előrébb járhatok. A nagypapámmal rendkívül sokat játszottam különböző logikai játékokat, melyekben eleinte nem voltam kifejezetten jó, de idővel nagyon sokat fejlődött a készségem, a megfigyelőképességem és a logikám is.

Mikor döntötte el, hogy hivatásszerűen akarja ezt csinálni?

22 évesen, amikor külföldön egy hajón voltam, akkor valahogy úgy éreztem, hogy nincs lehetetlen és én szeretnék ebből - a hazánkban akkor még ismeretlen - műfajból megélni, mert ezt szeretem szenvedélyesen csinálni.

Középiskolás kora környékén mennyi időt szánt a fejlődésére naponta, illetve mennyi időt szán rá most?

Naponta több órát foglalkoztam azzal, hogy a barátaimat mivel fogom elkápráztatni, de azért, hogy az előadóművészi képességemet is fejlesszem Földessy Margit színi stúdiójába jártam. Manapság nemzetközi mentalista konferenciákon veszek részt, ami az elképzelések ellenére nem úgy zajlik, hogy csak ülünk egymással csendben becsukott szemmel. Illetve számos külföldi mentalistával tartom a kapcsolatot és szoktunk egymásnak segíteni, akár együtt ötletelni is.

Honnan szerez inspirációt egy mentalista?

A világ technikai vívmányai arra sarkallják az embert, hogy jobb legyen és még meghökkentőbb dolgokat mutasson az embereknek, hiszen a technikai csodák már egészen magasra tolták az ingerküszöbünket.

Mit gondol Dynamo munkásságáról?

Azt gondolom, hogy a műsorai rövid idő alatt Európa szerte nagyon közkedveltek lettek, természetesen ebben nagy szerepe volt annak a sokfős konzulensi stábnak is, akik a műsorait felépítették. A karaktere szerethető, és nem csoda, hogy sokan megkedvelték.

Önnel is találkozhatunk a The Illusionists produkcióban májusban? Fel fog lépni, vagy valamilyen más szerepet szántak Önnek?

Azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy a külföldről hazánkba érkező Broadway shownak én lehetek a házigazdája itt Magyarországon. 7 világszintű előadóval fogok egy színpadon szerepelni és meglátjuk még lehet, hogy tőlem is lát valamit a közönség.

Amerikában is tapogatózik, mit lehet tudni arról a formálódó heti műsorról, aminek Ön lehet a házigazdája?

Sajnos erről még sokat nem árulhatok el, de az biztos, hogy hallani fog róla Magyarország, amint a céljaim a tengeren túlon is valóra válnak.

Mekkora igény mutatkozik manapság a "csodára"?

Szerintem az emberek szeretnek elrugaszkodni a valóságtól, amikor persze tudják, hogy az egy pillanatnyi elrugaszkodás, amikor is a mindennapi gondjaiktól távol lehetnek egy show erejéig. Ha pedig úgy térnek vissza a valóságba, hogy egy kicsit még a fantáziájuk máshol jár, szerintem abból se lett még senkinek se baja.

Mit gondol a közönség ingerküszöbéről? Nehezebb ma ütős produkciót összerakni, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt?

Amikor a moziban a vásznon bármilyen világ megelevenedik, akkor csak olyan produkcióval lehet versenyezni, ami megérinti az embereket. A gondolatolvasás sokkhatása pont ilyen. Felejthetetlen. Persze, mivel, 30 éve még csak 6 éves voltam, ezért nem tudom, de biztos, hogy más megvilágításban kell a dolgokra tekinteni. Most amúgy is kicsit vicces lenne a flitteres zakó és a 80-as évekbeli szintetizátoros zene.

Hogyan befolyásolják a közösségi médiumok egy mentalista karrierjét?

Segítenek, és ugyanakkor kihívást is támasztanak. Sokan használják okosan a közösségi média hatalmát, és a tévéműsoraim miatt valamennyire még le is vagyok maradva, szóval aki szeretné, keressen Facebookon.

Hány fellépést vállal egy évben?

Hetente jónéhány fellépésem van, így a kétszázzal nem lövök nagyon mellé. Persze, inkább a minőségi show-kat szeretem manapság elvállalni, ami nekem is kihívás. Ebből a szempontból pedig a külföldi felkérések igazán érdekesek, hiszen szinte mindig más közönségem van: Tajvan, Dubaj, vagy Las Vegas, örülök, hogy a magyarok hírét világszerte eljuttathatom.

Van valamilyen rituálé, amit mindig elvégez a színpadra lépés előtt?

Mindenképp nagy koncentrációt igényel egy show. Talán amit mindig megteszek, az az, hogy elképzelem, hogy mi fog történni, és rendszerint az is történik. Mások szerint ez azt jelentené, hogy látom a jövőt - de én ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok.

5 hajtrend, ami jövőre nagyon népszerű lesz

Kíváncsi vagy, mit fog kérni mindenki jövőre a borbélyától és fodrászától? Akkor jó helyen jársz!

Rakonczay Gábor: "Az Antarktiszon nincs egy bolt, ahol kicseréled ami elromlott, mindent magad oldasz meg" - VIDEÓ

Ezer kilométer gyaloglás vakító fehérségben, -25 fokban. Ez vár Rakonczay Gáborra, a többszörös világrekorderre. Erre való felkészüléséről mesél nekünk exkluzív videóinterjúban!

A titkos összetevő, ami nem hiányozhat a téli parfümödből

Mutatjuk, pontosan miért is lesz jobb fényévekkel egy téli férfi parfüm, ha szerepel benne ez a bizonyos összetevő.

Félig utcai, félig épített pályával bővül az F1-es versenynaptár

2020-ban csatlakozik a programhoz a vietnami aszfaltcsík.

Villámgyorsan húzott el a Nap mellett a Parker Solar Probe

343.112 km/h-val repesztett a NASA űrszondája.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés EXCLUSIVE magazinnal 11 945 Ft helyett (10 lapszám) csak 5950 Ft! A Playboy Exclusive különszámot a megjelenéskor, december 6-án postázzuk.

Csak 5950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem