Dakar-rali: Négy magyar esett neki a dűnéknek

Szombaton vette kezdetét a világ legkeményebb versenye.
Előfizetek

Szombaton vette kezdetét a világ legkeményebb versenye.

Nem sokan mondhatják el magukról Magyarországon, hogy 13-szor indultak el a Dakar-ralin. Egész konkrétan csak Szalay Balázs büszkélkedhet ezzel, az 52 éves versenyző Bunkoczi László oldalán adott gázt szombaton a 367-es rajtszámú Opel Crossland X-nek. A duó nyolcadszor indult együtt az ikonikus viadalon, honfitársaink közül további két motoros, Horváth Lajos és Dési János vágott neki a 9000 kilométeres versenynek.

A mezőny 2018-ban Peru fővárosából, Limából rajtolt, majd Bolívia érintésével jutnak el a versenyzők az Argentínában található Córdobába. Összesen tizennégy szakaszt kell abszolválniuk az indulóknak, ebből 4500 kilométer lesz gyorsasági. Komoly magaslatokat is megjárnak majd a versenyzők, hiszen 4000 méter fölött is helyt kell majd állniuk.

A 40. Dakar-ralin 54 ország 525 adrenalinfüggője állt rajthoz, összesen 337 jármű vágott neki a sivatagnak. 190-en motorral és quaddal, 105-en autóval, 42-en pedig kamionnal próbálják meg végigvezetni a brutális viadalt. Az első szakaszt Nasszer al-Attijah nyerte, Szalayék a 36. helyen futottak be. A második etapon a francia Cyril Despres diadalmaskodott, a magyar autós páros eltévedt és defektet is kapott, de így is a 42. helyen zárt. Dési János a 88. helyen fejezte be a szakaszt, Horváth Lajos viszont feladta ezt az etapot.


Ő inkább repülővel szeli át a sivatagot.

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
Jet Bunny - A világ legszexibb stewardesse
Az az igazi gazdagság, mikor szimpla kedvtelésből elrejtesz 2 millió dollárt

Már közel 350 ezren próbálták megkeresni Forest Fenn kincsét.

4 dolog, ami miatt jobb startupnál dolgozni

Az MRP-program miatt is megéri induló vállalkozáshoz menni.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő féláron!

Csak 1485 Ft