Besütizni a Sütizz-ben

sütizz,süti,édesség
Előfizetek

A hétvégén szerettem volna normális sütiket venni. A tervet sikerült túlteljesíteni: elképesztő sütiket vásároltam.

Nem magamtól, hanem a suttogó propaganda hatására találtam rá a Sütizz-re. A XI. kerület szélén, ott, ahol a 7-es főút éppen beér a városba, található a takaros kis épület – az erdő és a panelrengeteg demarkációs vonalában. Tényleg a takaros a legjobb szó rá. Így néz ki:

sütizz

Azon kívül, hogy tényleg guszta kis épület, felhívnám a figyelmet a cégérre. A betűtípus telitalálat, és az "i" betű helyén a habverő is egy egyszerű, de annál játékosabb megoldás. Mindezt rányomták a dobozra is, amit televettem sütivel.

sütizz

Az ember tényleg zavarban van, ahogy rátekint a pultra, mert tömött sorokban sorakoznak a legkülönfélébb sütemények. Jellemző rájuk, hogy mindegyiknek érdekes geometriai formája van – henger, csonka gúla, tetraéder, zeppelin (bár a zeppelin nem annyira geometriai kategória) –, és kisebbek, mint a "hagyományos" cukrászdában vásárolható sütik. Ezzel együtt az összhatásuk elegáns. (Az alsó sorokban azért látható néhány "régi típusú" és méretű sütemény is, úgyhogy, ha valakinek ez a szíve csücske, megkaphatja ezt is.) Általában kiborít a túl nagy választék; minden tételt egyenként képzelek el, aztán megérkezem a döntésképtelen állapotba, amit felvált a hiszti – de a pánikrohamig már nem szoktam eljutni. Ám ha az ember túljut a gazdag kínálat okozta sokkon, nekiállhat válogatni.

sütizz

Még meg sem kóstoltam a sütiket, amikor arra gondoltam, hogy nahát, mintha már láttam volna hasonlókat a legendás Emil cukrászdában. Hogy mennyire ráhibáztam, arra akkor jöttem rá, amikor otthon felmentem a Sütizz honlapjára. A két tulaj ugyanis a legjobb helyeken sajáította el a mesterséget. Gerő Eszter a CEU-n tanult, majd a Centrál Kávéház és a Pataki Cukrászda csapatát erősítette. Itt ismerkedett meg Juhos Józseffel – aki meg 5 évig volt a pilisvörösvári Emilben. Aztán pedig: "Innen a budapesti Gundel étterem cukrászatára került, hol először cukrász segédként, az után fő cukrászként, majd végül executive chef-ként dolgoztott összesen 17 évet. Ezen kívül irányította a Gerbaud és a Boscolo Hotel cukrászatát is. Másfél évig az érdi Pataki cukrászda műhelyét vezette." Huhh! Mindent értek.

sütizz

Sajnos otthon nem nagyon tudtam fotózni, mert mire felocsúdtam volna, addigra a vendégek eltüntették a teljes, általam megvásárolt szortimentet. A bevezető mellett szereplő karamelles tortaszelet mellett a gyereknek félre tett E40 (sós karamell mousse) érte meg, hogy lencsevégre kaphassam. De ha valaki ránézne a konkrét sütikre-tortákra, az nyugodtan vándoroljon el innen a sutizz.hu-ra, és aztán majd próbálja csak meg kordában tartani a nyálmirigyeit. Egyik süti sem olcsó egyébként, de az a helyzet, hogy sokkal érdemesebb valamivel többet fizetni egy ilyen minőségért, mint pénzt adni a jó öreg középszerért, aztán elnyammogni úgy, mintha mi sem történt volna.

Annyit mondok, érdemes lezárni ezt az egészet egy kis krumplis (bocsánat: burgonyás) pogácsával. Ez is kicsi, és ez is mestermű.

sütizz
Tovább olvasok
Elektromos jet ski-t mutatott be a Nikola

Nem kell rákötni a fűnyíró hosszabbítóját.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os előfizetői akció!

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem