Jönnek az emberes küldetések - A SpaceX idén még kétszer ír történelmet

Muskék nagyot küzdenek majd a Boeinggel az állami pénzekért.
Előfizetek

Muskék nagyot küzdenek majd a Boeinggel az állami pénzekért.

Elon Muskék kedden történelmet írtak, a Falcon Heavy sikeresen emelkedett el a Földről, a cégvezető Tesla Roadstere pedig azóta már a Mars felé halad. A jelenlegi tervek szerint idén további két alkalommal ír majd történelmet a dél-afrikai származású üzletember és csapata.

Júniusban jön a következő teszt, ami ismét megdönthet pár rekordot. Ott van mindjárt a legnagyobb tömegű rakomány kategóriája, nyáron ugyanis rengeteg katonai és privát műholdat küldenek az űrbe. Összejöhet a három rakéta sikeres visszatérése is, az első teszt alkalmával csak kettő landolt épségben, a harmadiknak elfogyott az üzemanyaga, így óriási sebességgel csapódott az óceánba.

A SpaceX 2018 végére tartogatja az igazán nagy durranást, az emberes küldetést. A ráncfelvarráson átesett Dragon kapszulát még nem avatta fel a cég, de Elon Musk is úgy nyilatkozott, hogy a szerkezet készen fog állni decemberre. A kereskedelmi űrhódítás tortájának következő szelete az emberes küldetés lesz, ebben pedig a Boeing lehet a SpaceX nagy vetélytársa. A versengés még közelebb hozhatja a dolgot, mindkét óriáscég lázasan dolgozik a zsíros kormányszerződésekért. Muskék egyébként nem nagyon tudnak hibázni az utóbbi időben, a legutóbbi kudarc még 2016-ban esett meg velük, mikor felrobbant egy Falcon 9-es. A dél-afrikai vezető hangsúlyozta, az emberes küldetések tekintetében a bukás egyszerűen ki van zárva.


Musk exe is csillagos ötös:

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
Elon Musk helyében az új Roadsterrel furikáznánk a ritka dögös Amber Heardöt
Man of the Year múzsák - Pásztor Anna: „A szabadság nehéz batyujával jöttem a világra”

Pásztor Anna és Mádai Vivien rajongók ezreit inspirálják nap mint nap, példát mutatva nőknek és férfiaknak egyaránt. Vajon miből merítenek ihletet a munkájukhoz, mi adja azt a hihetetlen energiát, amiből sok más embernek is jut?

Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Miért áll rosszabbul a hajad, ha beteg vagy?

Észrevetted már, hogy ha beteg vagy, úgy tűnik, hogy a hajad is kidől?

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft