Az igazi Playboy: Hugh Hefner vadregényes életpályája

A meztelen bombázókon túli világ.
Előfizetek

A meztelen bombázókon túli világ.

Hugh Marston Hefner 1926. áprilisában látta meg a napvilágot Chicagóban, vezetői képességeit már a középiskolában megcsillogtatta: a diákönkormányzat elnökeként képviseli társai érdekeit, illetve iskolaújságot alapít. A diploma megszerzése után az amerikai hadseregnek és az Esquire-nek dolgozik, majd gondol egy merészet.

Eladja a család bútorait, hitelt vesz fel, majd 1953-ban Marilyn Monroe-val a címlapon kiadja az első Playboyt. Két évvel később már a homoszexualitás témájába is beleáll, Charles Beaumont írása sokaknál kiveri a biztosítékot. Hat évvel az újság indulása után megrendezik az első Playboy Jazz Festivalt a chicagói stadionban.

1962-ben debütál a Playboy-interjú, a rovatban később többek közt Malcolm X, Martin Luther King Jr. és George Lincoln Rockwell is nyilatkozik. A csúcsponton, a '70-es évek elején a magazinból 7 millió példányt adnak el havonta, 23 Playboy Club várja a szórakozni vágyókat, a Főnök pedig megveszi a Playboy-villát.

gif

A '80-as éveket már csillaggal kezdi a médiamogul, a Hollywood Walk of Fame-en tüntették ki Hugh Hefnert. 1984-ben nyúlfajt neveznek el róla, 1993-ban pedig a Simpson családban is feltűnik. Öt évvel később az amerikai magazinkiadók közösségének Hall of Fame-jébe is beválasztják. Nem sokkal később megkapja a Henry Johnson Fisher-díjat, ami a legmagasabb szintű elismerés a szakmában.

Halála előtt többször is kiáll az LMBTQ-közösség jogaiért, elmondása szerint a melegek házassághoz való joga alapjog. Hugh Hefnert szeptember 30-án helyezték örök nyugalomra Los Angelesben.

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
8 nő, aki meghatározta Hugh Hefner életét

Októberben Hugh Hefnerre emlékezünk itt a playboy.hu-n, a témában született cikkeinket itt olvashatjátok.

Rajtad is múlik, ki lesz az év playmate-je

Elképesztően erős volt a mezőny, mutatjuk a legvadítóbb képeket.

Itt a bizonyíték arra, hogy a legtöbb férfinak jobban bejönnek a szőke nők

Egy új kutatásból az is kiderül, miért szavaz több férfi a szőkékre.

Heti trendi eyecandy - a legjobb csajok múlt hétről

A galéria, amivel parádésan indul a hét.

Best of Dakar 2018 - A sivatagi száguldás legemlékezetesebb pillanatai - videó

Sorozatban a tizedik alkalommal rendezték Dél-Amerikában a viadalt.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft