A NESPRESSO A KÁVÉ VILÁGÁNAK UTOLSÓ REJTETT KINCSEIT MUTATJA MEG ‘EXPLORATIONS’ SOROZATÁBAN

Előfizetek

Ismerje meg, milyen izgalmas történeteket hordoznakaz Ethiopia Yirgacheffe és a Colombia Aguadas kávék!

A Nespresso az Explorations 2 Limited Edition sorozatával újabb lehetőséget kínál a kávé rajongóinak, hogy igazi kávé-ínyencekké váljanak, és a fogyasztók számára korábban ismeretlen termőterületek különlegességeit, valódi kávéritkaságokat kóstolhassanak meg. A két új, egymástól igencsak különböző kávé - két lenyűgözően különleges ízprofilt mutatva meg – képzeletben Etiópiába és Kolumbiába röpít.

Az évente csupán két alkalommal megjelenő, és ritkaságuk miatt rendkívül kis mennyiségben kínált kávékülönlegességek révén az ínyencek végre első kézből ismerhetik meg a világ legérdekesebb kávéinak és termőhelyeinek történetét, jellegzetességeit és meglepő ízeit. Az Explorations kollekciót korábban csak a „beavatottak” számára ismert terroirokról származó, ritka kávékból állítják össze a Nespresso szakértői. Ezeket a kávékat sajátságos ízprofiljuk miatt a Nespresso berkeiben csak “rejtett kincsekként” emlegetik.

Az Explorations 2 duopack kávéi, az Ethiopia Yirgacheffe és a Colombia Aguadas is pontosan ilyenek – ráadásul mindkét kávé igazán különleges történetet hordoz. Az Ethiopia Yirgacheffe meséje az újjászületésről és az újra felfedezésről szól; a Colombia Aguadas története egészen más: a hivatásukat szenvedélyesen szerető kávétermelőkről szól, akik gondos figyelemmel és bizonyos eljárásokkal kivételessé formáltak egy átlagosan jó minőségű kávét.

Kép

ETHIOPIA YIRGACHEFFE
A kávé története: A bergamott és a jázmin aromáját hordozó Yirgacheffe már a régi időkben is a kávé világának ékköveként vált ismertté. Ám a kereskedelmi útvonalak idővel megváltoztak, akárcsak a kávé értékesítése – és ezzel együtt ezek a jellegzetes ízjegyek is annyira elhalványultak, hogy egyre nehezebben lehetett ilyen kávét találni. A Nespresso szakértői azonban fáradságos kutatásba kezdtek, és végtelen mennyiségű mintát kóstoltak végig, hogy újra felfedezzék a Yirgacheffe réges-rég elveszettnek hitt, történelmi ízeit – azokat a jegyeket, amelyek valaha legendának számítottak a kávérajongók köreiben.

A kóstoláskor érvényesülő ízvilág: Enyhén pörkölt, bársonyos textúrájú kávé, fehér virágos ízjegyekkel, amit egy csipetnyi narancsvirág- és csonthéjas gyümölcsökre emlékeztető aroma varázsol még kerekebbé. Javasolt elkészítési mód: Espresso (40 ml).

Kép

COLOMBIA AGUADAS
A kávé története: A Colombia Aguadas születése egy termelő gondosságát dicséri – és a kávé iránt érzett szeretetet. A Nespresso szakértői szokásos kávékóstoló körútjukon jártak Aguadasban, amikor egyikük váratlanul felfigyelt egy meglepő kávéprofilra. Mélyebben utána akart járni, mi okozza ezt a különleges ízt. A válasz a hosszabban tartó fermentálás volt, amit azért iktatott be egy helyi farmer, mert az Aguadas-hegységben magasan fekvő ültetvényén nagyon hidegek az éjszakák. A napon szárítás és hihetetlenül gondos kézi válogatás mellett ez eredményezte a különleges ízvilágot. A módszert immár az egész környéken meghonosították – így született meg a Colombia Aguadas kávé.

A kóstoláskor érvényesülő ízvilág: Enyhén pörkölt espresso hangsúlyos édességgel, ami kandírozott alma és piros bogyós gyümölcsök aromáját hordozza. Javasolt elkészítési mód: Espresso (40 ml).

Az Ethiopia Yirgacheffe és a Colombia Aguadas kávék duopack formájában lesznek kaphatók, ezzel is ösztönözve a kávérajongókat arra, hogy a kontrasztos karakterüket és aromáikat egymással összehasonlítsák. Mindkét termék Pure Origin kávé, vagyis alapanyaguk egy meghatározott régióból, s azon belül is egy bizonyos termelőtől, illetve termelőcsoporttól származik.

Az Explorations 2 Ethiopia & Colombia Duopack ára (20 kapszula): 7 490 Ft Az Explorations 2 október 2-től világszerte csak néhány napig lesz kapható a Nespresso Boutique-okban, illetve megrendelhető online a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Club ingyenesen hívható 06 80 2582 80-as számán.

Kép
Schürrle kazah barátnője nem győzi fotóztatni mellközét

Anna Sharypova hobbija mágnesként vonzza a követőket.

Heti trendi eyecandy - a legjobb csajok múlt hétről

A galéria, amivel parádésan indul a hét.

Te végig mernél csúszni a világ legfélelmetesebb kötélpályáján?

Dubajban gondoskodtak róla, hogy az egekbe szökjön az adrenalinszint.

6 dolog, ami azt bizonyítja, hogy neked is meztelenül kéne aludnod

Mutatjuk, miért érdemes ruha nélkül lefeküdni.

Egyszerű öltözködési trükkök, amiktől magasabbnak tűnhetsz

Tényleg könnyen elérheted azt, hogy magasabbnak tűnj, csak néhány lépésre kell figyelned.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Előfizetés