Ha igazán stílusos akarsz lenni, ezekbe az éttermekbe viszed a barátnődet

Szeptember 10-én rendezik a SVÉT hagyományos éves közönségtalálkozóját.
Előfizetek

Szeptember 10-én rendezik a SVÉT hagyományos éves közönségtalálkozóját.

Kép

Szeptember 10-én újra megrendezik a Stílusos Vidéki Éttermiség hagyományos éves közönségtalálkozóját. A vándorrendezvénynek ezúttal a Tokaji borvidék emblematikus települése, Mád ad otthont.

A szervezők az idén szeretnének visszatérni ahhoz a családias, bensőséges hangulathoz, amely a SVÉT-gasztrorandevúkat az induláskor jellemezte. Az egész napos SVÉTakóstolón délelőtt 11-től este 6-ig az önfeledt kóstolásé lesz a főszerep.

Regisztráció

Ahogyan a SVÉT vendégei ezt már a korábbi rendezvényeken megszokhatták, a programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs díj személyenként 3000 Ft, amelyért minden vendég kap egy SVÉT- Spiegelau kóstolópoharat, és két kóstolókupont, amelyeket az éttermeknél a SVÉTlapon megjelölt ételekre lehet beváltani.

Az első 500 regisztráló egy NESPRESSO kávékupont és egy palack Vis Vitalis ásványvizet kap ajándékba.

A regisztráció HAMAROSAN indul, és a torlódások, várakozások elkerülése érdekében időpontra és helyszínre szól. Bővebb információ hamarosan a rendezvény hivatalos weboldalán: www.regisztracio.svet.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt támogatásával, négy mádi helyszínenmegvalósuló közönségtalálkozón az időközben egyesületté szerveződött SVÉT tagéttermeivesznek részt. A séfek a Mádi Kör borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle tokaji borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk.

Az esemény házigazdája a GaultMillau „Év Étterme”-díjjal kitüntetett GusteauKulináris Élményműhely, ahol Horváth Gábor konyhafőnök várja az érdeklődőket.

A SVÉTakóstoló helyszínei és a résztvevő éttermek:

* Holdvölgy Pincészet

* Baricska Csárda (Balatonfüred) Chianti Étterem (Veszprém) Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma) GustoDelicate Mádi termelői piac

* Furmint Központ

* Anyukám mondta Étterem (Encs) Mandula Étterem és Borbár (Villány) Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor) Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj) IKON Étterem (Debrecen)

* GusteauKulinári Élményműhely/Aszúház

* Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád) Kistücsök Étterem (Balatonszemes) Erhardt Étterem (Sopron)

* Zsirai vendégház kertje

* Macok Bisztró és Borbár (Eger) Jankovich Kúria (Rácalmás) Walter Vendéglő (Perbál)

A részletes SVÉTlap már olvasható a www.svet.hu oldalon.

Kép

A négy programhelyszín sétatávolságra található egymástól. Mindenhol jó zenével, jó ízekkel és kellemes hangulattal várják a közönséget.

A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a környező utcákban lehet.

Programok

Az alábbi pincék már szombaton is várják a szomjas vándorokat:

Árvay Családi Pincészet Barta Pince Tokaj Classic Pincészet DemeterVin Pincészet Holdvölgy Pincészet Zsirai Pincészet

Jótékonysági vacsora

Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. Az idén a következő szakácsok álmodják tányérra az ételeket:

Ruprecht László (SVÉT, Pannónia Gasztrohajó) Somogyi Károly (Baricska Csárda, Chianti Étterem) Erhardt Zoltán (Erhardt Étterem) Horváth Gábor (Gusteau Kulináris Élményműhely) Durbák Norbert, Pataky Péter (IKON Étterem) Jahni László (Kistücsök Étterem) Macsinka János (Macok Bisztró és Borbár)

A jótékonysági vacsoraestet szeptember 9-én este az Aszúházban tartják. A program kedvezményezettje a hamarosan útjára induló SVÉT Akadémia. A befolyó összegből fiatalszakácsok vidéki szakmai gyakorlati ösztöndíjprogramját támogatják.

A jótékonysági vacsora ára: 30.000 Ft, az asztalfoglalás már elindult.

Részletes tájékoztatás, folyamatosan frissülő információk: www.svet.hu

Támogatók:
Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast, a Mádi Kör, a Holdvölgy Pincészet, a Zsirai Pincészet, és a Gusteau Kulináris Élményműhely támogatta.

Man of the Year múzsák - Pásztor Anna: „A szabadság nehéz batyujával jöttem a világra”

Pásztor Anna és Mádai Vivien rajongók ezreit inspirálják nap mint nap, példát mutatva nőknek és férfiaknak egyaránt. Vajon miből merítenek ihletet a munkájukhoz, mi adja azt a hihetetlen energiát, amiből sok más embernek is jut?

Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Miért áll rosszabbul a hajad, ha beteg vagy?

Észrevetted már, hogy ha beteg vagy, úgy tűnik, hogy a hajad is kidől?

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft