5 jól fizető állás, amihez nem kell diploma

Ne ess pánikba, ha idén nem jön össze a felvételi.
Forrás: Getty Images
Előfizetek

Ne ess pánikba, ha idén nem jön össze a felvételi.

Majdnem napra pontosan egy hónap múlva, július 26-án rendezik a Pont Ott Partyt, ami az év egyik legkontrasztosabb bulija. Az emberek fele azért őrjöng üvöltve, mert felvették álmai egyetemére, a másik 50% pedig azért zokog magába roskadva, mert nem iratkozhat be egyik patinás intézménybe sem.

Az kétségtelen, hogy diploma nélkül nehéz boldogulni manapság, de nem minden jól fizető álláshoz kell a papír. Ezen felbuzdulva összeszedtünk öt olyan állást, amihez nem szükséges felsőfokú végzettség, mégis csinos kis összeget lehet hazavinni vele hó végén.

1. Pilóta

A repülési tanfolyamhoz kifogástalan látás és hallás szükséges, illetve az sem árt, ha az átlagnál jobb a kondid. A problémamegoldási készség és a kommunikációs képességek terén is kiemelkedőnek kell lenned, de a közel milliós havi fizetés biztosan kárpótol majd minden megpróbáltatásért.

gif

2. A főnök asszisztense

Ez a pozíció nagyban átértékelődött az utóbbi időben, már korántsem arról szól, hogy kávét főzöl és az igazgató napirendjét szervezgeted. A komolyabb cégeknél akár a két idegen nyelven való kommunikáció is elvárás lehet, cserébe jó fizetés és utazási lehetőségek enyhítik a robotolás unalmát.

gif

3. Fitnesz edző

Mikor is vágnál bele a trénerségbe, ha nem 2017-ben. Kis túlzással jobban figyelnek az emberek az edzésre, mint az étkezésre. Divatos lett a fittség, így óriási az igény a minőségi trénerekre. Ha ügyesen osztod be az idődet, akár milliókat is kereshetsz évente.

gif

4. Épületkarbantartó

Ehhez a munkához elengedhetetlen a műszaki dolgokban való jártasság. Ha értesz a bütykölgetéshez, egy szállodában például korrekt fizetést harcolhatsz ki magadnak. Ha ez sikerült nincs is más dolgod, mint rendben tartani a konyha, a mosoda és a vendégszoba gépeit.

5. Építésvezető

Diploma nélkül is felküzdheted magad az építkezési ranglétra csúcsára. Természetesen szükséged lesz némi szakmai tapasztalatra, de ha jól átlátod a legbonyolultabb dolgokat is, akkor jó esélyed van a sikerre ebben a szakmában.

gif

Meló után jöhet a mustra?

Nézd meg a galériánkat> 6 kép
MILF-Menesztés: Túl szexi fotói miatt rúgták ki a csinos tanárnőt
Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Nem semmi! Ez a férfi a borbélya tanácsára megnövesztette a szakállát és 180 fokos fordulatot vett az élete

Ha eddig nem gondoltad úgy, hogy érdemes lehet megnövesztened a szakálladat, akkor íme egy történet, ami biztos, hogy megváltoztatja majd a véleményedet.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft