Az eljegyzés illemtana - így kérd meg az Igazi kezét

Felejtsd el a tömegrendezvényeket, légy kreatív!
Forrás: Getty Images
Előfizetek

Felejtsd el a tömegrendezvényeket, légy kreatív!

Életünk szerves része a visszautasítás, amit bizony el kell fogadni, de van egy kérdés, amire egyik férfi sem szeretne nemleges választ kapni. Most (kivételesen) nem az análszexre gondolunk, hanem az eljegyzésre. Ökölszabályként rögzítsük rögtön az elején, hogy ha felmerül benned a visszautásítás, akkor fel se tedd a Nagy Kérdést!

1. Ha viszont nincs kétséged afelől, hogy igent mond, akkor előtte mindenképp keresd fel az Igazi édesapját. Ezt a gesztust sokan ódivatúnak gondolják, pedig egyáltalán nem az, ráadásul az apósékkal való jó viszonyt is kiválóan megalapozza.

2. Sajnos kezd elterjedni az a trend, hogy a férfi rögtön a karikagyűrűvel kéri meg a választottja kezét. Nem érdemes ezzel spórolni, hiszen ideális esetben egy nő az életében csak egyszer megy férjhez. Ne fukarkodjunk, eljegyzési gyűrűvel térdeljünk le elé, hogy ehhez hasonló legyen a reakció.

gif

3. Egy hölgy számára ez az esemény különösen meghatározó, tipikusan olyan sztori, amit évek múltán is szívesen mesél el az ember. Éppen ezért szánjunk időt a tervezésre, találjunk ki valami kreatívat. Fontos a közös kapocs, tanácsos az inside joke-okra felépíteni a dogot.

4. Ne ülj fel a nemzetközi trendnek, hidd el, jobban jársz, ha nem egy tömegrendezvényen kéred meg a barátnőd kezét. Ez kettőtök intim, életutat befolyásoló epizódja, másra szerintünk egyáltalán nem tartozik. Annál is inkább, mert ilyen katasztrófa is kisülhet belőle.

gif

5. Az eljegyzési ebéden/vacsorán készülj virággal a menyasszonynak és az örömanyáknak, borral pedig az örömapáknak!

6. A jegyben járás nem olyan, mint a jó bor, nem nemesedik a korral, úgyhogy két évnél tovább ne halogassátok az esküvőt. Sok boldogságot kívánunk! Ha esetleg már túl vagytok az élményen, elmesélhetnétek nekünk, hogyan kértétek meg a barátnőtök kezét?

Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Nem semmi! Ez a férfi a borbélya tanácsára megnövesztette a szakállát és 180 fokos fordulatot vett az élete

Ha eddig nem gondoltad úgy, hogy érdemes lehet megnövesztened a szakálladat, akkor íme egy történet, ami biztos, hogy megváltoztatja majd a véleményedet.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft