Az igazság a hiperszexualitásról

Először tisztázzuk, mi az a hiperszexualitás: általában problémás szexuális viselkedésként, vagy szexfüggőségként lehet definiálni.
Forrás: playboy.com
Előfizetek

Először tisztázzuk, mi az a hiperszexualitás: általában problémás szexuális viselkedésként, vagy szexfüggőségként lehet definiálni.

Tünetei között szerepel a túlzásba vitt pornónézés és maszturbáció, a folyamatos megcsalás és a szexmunkásokhoz tett gyakori látogatások.

A szakértők számára azonban még nem teljesen világos, mi okozza ezt a viselkedést.

Az Archives of Sexual Behaviorben megjelent kutatás viszont most erre próbált rávilágítani. A szakértők azt vizsgálták, mi a felelős a hiperszexualitás kialakulásáért pszichológiai és szexuális szempontok alapján. Az online kutatásban 510, magát hiperszexuálisnak valló ember vett részt Ausztráliából, az USA-ból, Spanyolországból és Angliából.

A résztvevőknek meg kellett adniuk a korukat, nemi identitásukat és kérdőíveket kellett kitölteniük a személyiségükkel, viselkedésükkel kapcsolatban. Arra is rákérdeztek, volt-e korábban valamilyen pszichiátriai betegségük, mert a hiperszexualitás gyakran előfordul borderline-os és bipoláris zavarral küzdőknél. És arra is választ vártak, mi izgatja fel és mi lombozza le őket.

A tanulmány szerint a résztvevők 18 százaléka mutatott hiperszexualitásra utaló jeleket. Általában a fiatal férfiakra volt jellemző a szexfüggőség.

A személyiséget illetően a függők extrovertáltabbak és impulzívabbak voltak a többieknél, kevésbé voltak nyitottak a kompromisszumokra. Érdekes, de sokan depresszív gondolatokkal és szorongással is küzdöttek.

A kutatók szerint a szexfüggőség jele az is, ha valaki könnyen felizgul, ugyanakkor ha azon kezd el gondolkodni, hogy rossz az ágyban, könnyebben lankad is a lelkesedése.

Persze, ha a fenti tünetek rád is jellemzőek, nem kell feltétlenül aggódnod, azonban ha gyakran jelentkeznek, érdemes felkeresned egy szakembert, aki segít feltárni a probléma okát. Bár a szexfüggőség nem számít betegségnek, mégis komoly veszélyekkel járhat!

Ez a Lambo harmadannyiba kerül, mint a rá felszerelt kamerarendszer

Megszületett a világ egyik leggyorsabb operatőrverdája.

Rich Kids Budapest - Így dőzsölnek a leggazdagabb magyar fiatalok

A hazai elit sem jön zavarba, ha pénzt kell elverni.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő féláron!

Csak 1485 Ft