Eljött a nyári abroncsok ideje

Az ország legnagyobb gumiabroncs választékával, kerékhotel szolgáltatással, különleges akciókkal várja az autósokat az Abroncs Kereskedőház a tavaszi kerékcsere szezon alatt.
Előfizetek

Az ország legnagyobb gumiabroncs választékával, kerékhotel szolgáltatással, különleges akciókkal várja az autósokat az Abroncs Kereskedőház a tavaszi kerékcsere szezon alatt.

Az Abroncs Kereskedőház Kft. a magyar gumiabroncs szektor meghatározó vállalkozása. A cég, amely több mint harminc neves abroncsgyártó egyedülállóan széles választékát forgalmazza 6 független autószervizként működő gumiszervizt, 4 bevásárlóközponti abroncsszervizt és két logisztikai raktárbázist üzemeltet.

Sokan hiszik, hogy nyáron téli gumival járni nem olyan veszélyes, mint fordítva. Csakhogy ez tévhit, mert a téli gumi anyaga nem bírja a forróságot, hamarabb elkopik. Egy jó minőségű nyári abronccsal felszerelt autó fékútja közel harmadával is rövidebb lehet, mintha téli abroncs feszülne a kerekeken, hangsúlyozta Penziás Gábor, az Abroncs Kereskedőház vezérigazgatója.

Emellett nagyon fontos az abroncsunk megfelelő állapota. Az Abroncs Kereskedőház szervizeiben dolgozó szakemberek minden esetben felmérik a gumiabroncsok állapotát és jelzik az autó tulajdonosának, hogy hamarosan cserélnie kell azokat. Egy új, személyautóra tervezett abroncs esetében a profilmélység 6-12 milliméter között van, az előírások szerint legfeljebb 1,6 milliméter mélységig lehet használni, ám ez már rendkívül balesetveszélyes – szögezte le. Általában a nyolc-tíz évnél idősebb abroncsokat a profilmélységtől függetlenül cserélni kell. A gumiabroncsok gyártási idejét, az úgynevezett DOT számot megtaláljuk az abroncs oldalfalán. Négy karakter árulja el a gyártás idejét: 0310 például azt jelenti, hogy 2010 harmadik hetében készült.

Kép

Penziás Gábor szerint a gumiabroncs élettartama jelentős mértékben függ attól, milyen célra és milyen körülmények között használták. Az autógumikat olaj, kemikáliák, kátyúk, egyéb fizikai sérülések, rossz tárolási körülmények és az UV-sugárzás teszik tönkre, a behatások miatt megkeményednek, elvesztik tapadásukat. A keréknyomás rendszeres ellenőrzésével sokat tehetünk azért, hogy egyenletesebben kopjanak az abroncsok. Ne feledkezzünk meg a centrírozásról sem, amit minden szezonváltáskor ajánlott elvégeztetni.

Az Abroncs Kereskedőház piacvezető a kerékhotel szolgáltatásban, amely egy igen kényelmes és biztonságos megoldás a használaton kívüli abroncsok tárolására. A cégcsoport ezért az elmúlt években összesen 3 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre a Komárom-Esztergom megyében található Baj községben, ahol több százezer abroncs szakszerű tárolását lehetővé tevő bázis épült. A hotelbe érkező abroncsok mindegyike vonalkódos azonosító matricát kap, ez garancia arra, hogy a gumik ne keveredjenek el.

Az Abroncs Kereskedőház különleges akciókkal várja az autósokat áprilisban. A részletekről a www.gumi.hu portálon tájékozódhatnak.

A litván kebelcsoda szürreális domborulatai

Dijora Petrikonyte úgy nyalja az üveget, mint senki más.

Január hónap playmate-je meztelen képekkel igázza le az Instát

Kayle Garvin jóvoltából nagyon erősen indul a kategória.

Így néz ki belülről a Koenigsegg történelmi repesztése - videó

80 éves sebességi rekordot döntött meg a svéd szuperautó.

Az éves előfizetés mellé most LIMITÁLT InStyle X FUTUREAL pulóver jár!
Borító

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Előfizetés