A bárpult mögül a világot jelentő deszkák felé

A bárpult mögül a világot jelentő deszkák felé
Előfizetek

És itt a nyertes koktél receptje is!

Vajon milyen érzés lehet éppen útban a világhírnév felé? Persze van némi elképzelésünk, ha színészről vagy énekesről van szó, de mi a helyzet, ha magyarországi bártenderek kerülnek reflektorfénybe? A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition hazai versenyzői Gózon Péter, Kalydy Gábor és Kocsis Tamás most elárulják kulisszatitkaikat.

Hogyan élitek meg a Bacardí Legacy által kapott lehetőségeket?
Péter: Számomra óriási élményt jelent. Nagyon szimpatikus, hogy mindenki segítőkész és támogat minket a felkészülésben.

Gábor: Novemberben részt vehettünk Barcelonában a Bacardí szakmai rendezvényén. Amellett, hogy rengeteget tanultam, lehetőségem nyílt nemzetközi kapcsolatok kiépítésére. Ez rendkívül fontos a szakmánkban, és a Bacardí nélkül nem sikerült volna.

Tamás: Nagyon boldog vagyok, életem eddigi legnagyobb dobásának tartom ezt a lehetőséget. A szakmai fejlődés mellett esélyem nyílt értékes kapcsolatokat is kialakítani. Pályafutásom elején az utamat kerestem, most úgy gondolom megtaláltam, és ezt a Legacy is bizonyítja. Ami most történik velem, az nagyszerű lehetőség, hogy fejlődjön a személyiségem és értékesebb ember lehessek.

Mi a véleményetek, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy bártendernek?
Péter: A kitartás és alázatosság véleményem szerint a legfontosabb jellemvonások. Ezek mellett fontos, hogy tudj mosolyogni bármikor, bármilyen helyzetbe. A mosoly a bártender legnagyobb fegyvere.

Gábor: Ez a szakma rendkívül összetett, a biztos szakmai tudás mellett rengeteg egyéb tulajdonsággal kell rendelkeznie egy bártendernek. A magabiztos megjelenés mellett, a munka iránti szenvedély elengedhetetlen. Én emellett humorral, figyelemmel és jó beszélgetésekkel tudom magam köré vonzani az embereket, munka közben pedig a problémamegoldó készség és a tiszta gyors munka szükséges.

Tamás: A bártendernek tudnia kell, hogy melyik vendéget hogyan szólítsa meg és helyén kell kezelnie a dolgokat az esetlegesen felmerülő problémák esetén is. Tudnia kell a bár egyik végén ülő vendéggel sírni, a másik végén ülővel pedig nevetni. Titkokat őrizni és akár segítséget nyújtani is. Pontosnak és precíznek kell lennie, hogy mindig a maximumot nyújthassa a vendégnek, hiszen az első italnál dől el minden.

A fiúk 2017 februárjában vettek részt a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition regionális döntőjén Moszkvában, ahol a magyar versenyzők közül Gózon Péter jutott tovább. Péter Sin Limites névre hallgató koktéljában megtalálható minden, ami a bártendert jellemzi. A Bacardí Carta Blanca alapú italban olyan különleges hozzávalók kaptak helyet, mint például a kardamom, és az ital története is egyedülálló. Péter bártenderré válását szimbolizálja, azt a céltudatosságot és kitartást, mely során saját határait, korlátjait is legyőzte. Ez a Sin Limites, azaz határok nélkül.

Péter jelenleg a világversenyre készül, ahol lehetősége lesz a Bacardí örökség részesévé válni, és olyan klasszikusok között tudhatja koktélját, mint a Mojito vagy a Daiquiri. A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition döntőjére 2017 májusában kerül sor, mi sok sikert kívánunk Péternek és itthonról szurkolunk neki!

A nyertes koktél receptje

Sin Limites

- 45 ml Bacardí Carta Blanca

- 20ml friss limelé

- 5 ml Campari

- 15 ml házi készítésű vanília szirup

- 2-3 darab kardamom

Ha többet szeretnél tudni, kövesd Pétert és a Sin Limitest a hivatalos Facebook oldalukon!

Tovább olvasok
Ennek a csajnak a hajához ragadt a keze

Különös jelenségre lettek figyelmesek a Playboy tudósai.

A kúl arcok kedvencei

Szeretünk olyan ruhadarabokat, kiegészítőket felkutatni, amelyek tényleg passzolnak egy jól átgondolt szetthez.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os előfizetői akció!

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem