MacBook Pro Touch Bar teszt

Nagyon jó móka az új MacBook Pro érintőkijelzője, de valóban megéri az árát? Kipróbáltuk!
Előfizetek

Nagyon jó móka az új MacBook Pro érintőkijelzője, de valóban megéri az árát? Kipróbáltuk!

gif

Már azelőtt kilóra megvett a Touch Bar, hogy bemutatták volna. Azokban az időkben, amikor egy régóta várt Apple-frissítés jobb esetben is kimerül a kicsit még letisztultabb formákkal és kicsit még alacsonyabb tömeggel, hogy a rosszabb esetben tapasztalt minimális, a mindennapokban gyakorlatilag érzékelhetetlen gyorsulásról ne is beszéljünk, egy OLED érintőkijelző az az innováció, amire felkapjuk a fejünket. A Touch Bar ráadásul nem csak az előzetes koncepciókon, hanem a bemutatón is jól nézett ki. Nagyon jól. Amikor viszont szembe találtam magam vele, akkor hirtelen nem igazán tudtam, mégis mit kéne vele kezdenem.

Kép
forrás: gettyimages

Tény, hogy a technológia hibátlan. A kijelző felbontása tökéletes, egyszerre akár mind a tíz ujjunkat képes érzékelni, a Touch ID pedig megreformálja az internetes vásárlást. Kimondottan tetszik, hogy az egész Touch Bar egy különálló rendszer a rendszeren belül, saját processzorral, és az is kedves gesztus a személyre szabási lehetőségeket hagyományosan szűkmarkúan bánó vállalattól, hogy ez esetben nem voltak olyan szigorúak.

Kép

Amit viszont ingyen kéne adni. Mármint nem a hozzá tartozó MacBook Próval együtt, hanem magát az innovációt. Az Apple viszont más stratégiát követ és bár üzletileg biztosan nekik van igazuk, nem-részvényesként ez egyáltalán nem érdekel. Még a hosszú évek óta Apple eszközökön dolgozó ismerősök között sem akadt senki, aki reálisnak érezte volna 13 colos gép 650 ezer forintos alapárát, hogy a 15 colos gép 880 ezréről ne is beszéljünk. Ez nem azt jelenti, hogy az új MacBook Pro ne lenne egy remek laptop, csak azt, hogy ez nagyon sok pénz egy számítógépért. A 650 ezres összegből pedig úgy 100 ezer a Touch Bar felára (bár az anélküli modell picit gyengébb processzort és csak két USB-C portot kapott, de ezek kevésbé feltűnő különbségek), ezt a felárat pedig minimum el kéne engednie az Apple-nek.

Kép

Az USB-hez szokott felhasználók a hajukat fogják tépni, amikor majd átalakítót kell venniük, hogy használni tudják meglévő eszközeiket. Az új MacBook Pro sajnos egy teljesen új irányt követ, ami nem a mi pénztárcánkra van szabva, de kétségtelenül letisztult és profi, mégha nehezen követhető. is A tesztkészülék 15 colos mérete elvarázsolja a 13 coloshoz szokott szemet, hasonlóan a iPhone Plusnál tapasztalt érzéshez, de csak emiatt nem biztos, hogy meg kell venni a legújabb gépet.

Kép

Legyünk optimisták: valószínűleg el is fogják engedni a felárat. Hogy erre egy, két, vagy három évet kell várni, azt még nem tudhatjuk, de így lesz. Addigra pedig már sokkal több értelme is lesz az egésznek.

A tesztkészüléket az iSTYLE csapata biztosította.

Ez a Lambo harmadannyiba kerül, mint a rá felszerelt kamerarendszer

Megszületett a világ egyik leggyorsabb operatőrverdája.

Rich Kids Budapest - Így dőzsölnek a leggazdagabb magyar fiatalok

A hazai elit sem jön zavarba, ha pénzt kell elverni.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő féláron!

Csak 1485 Ft