Tegnap láttunk egy tök jó filmet – John Wick: 2. felvonás

John Wick visszatért egy második felvonásra. Az első rész mesterien sikerült, de a szünetben elveszett valami. Megnéztük minden idők legindulatosabb filmjének folytatását.
Előfizetek

John Wick visszatért egy második felvonásra. Az első rész mesterien sikerült, de a szünetben elveszett valami. Megnéztük minden idők legindulatosabb filmjének folytatását.

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben kifejtettük, létezik egy olyan alkotás, ami mindannyiunk vágyát kielégíti. Főleg akkor, amikor besokallunk, amikor elegünk van a világból és szeretnénk egy kicsit visszaütni az elszenvedett bántások és sérelmek miatt. John Wick megteszi helyettünk. Visszahozni az első rész nyersségét, lendületét és egyéni hangulatát– úgy tűnik – nem volt könnyű feladat az alkotók számára, de Keanu rajongóinak kötelező darab a John Wick: 2. felvonás.

Annyit azért elárulunk, hogy John Wick egyetlen barátjának nem esik baja
Annyit azért elárulunk, hogy John Wick egyetlen barátjának nem esik baja

Ha őszinték akarunk lenni, akkor az első rész se volt kiemelkedő a filmtörténet szempontjából, de mégis hatalmas űrt töltött be. A titokzatosság, a szimpatikus idegen, akivel az első perctől kezdve együtt tudjuk siratni halott feleségét, gyönyörű autói, szép háza tökéletes alapot adtak az elborult másik oldalhoz. Az orosz bérgyilkos múlt fogásait nézni pedig hatalmas élménynek bizonyult.

A ruha, a fegyver, a haj... mindig tökéletes
A ruha, a fegyver, a haj... mindig tökéletes

A történet ott folytatódik, ahol a múltkor véget ért. John Wick csak akkor szállhat ki, ha visszatér. Ez elég ahhoz, hogy átlássuk a képletet. Látványos akciójelenetekből nincs hiány, a macira hízott Keanu Reeves – aki még mindig harmincnak néz ki – hozza az ismert hullaszámot, talán egy kicsit erősödött földharcban, de mindenképp próbálja megdönteni az első rész bodycountját. A szünetben biztos újranézte – a Matrix mellett– a Féktelenült, ugyanis még mindig mesterien bánik a menetközben kinyitott kocsiajtókkal. Itt jegyezném meg, hogy tökéletes alap lehetett volna az újabb bosszúra a főhős autójának halála, de az alkotók nem használták ki ezt a kártyát. Rettenetes élmény végignézni Eleanor pusztulását, nincs szíve annak, aki ilyet tesz egy 1967-es Ford Mustang GT 500-zal.

A nagy Morpheus visszatér ̶N̶e̶o̶ John Wick mellé
A nagy Morpheus visszatér ̶N̶e̶o̶ John Wick mellé

Azt mindenki tudja, hogy nem szabad ujjat húzni John Wickkel, mert mindenkit kinyír. A második felvonásból viszont hiányzik az indulat. Minden módon próbálják kihúzni a gyufát az öreg kivégzőtisztnél, de valahogy nem érik el a kellő hatást. Ettől függetlenül mindenki megkapja a magét, de egy idő után olyan érzés tölti el a nézőt, mint amikor egy más által játszott videójátékot néz. Látványos, de az igazi az lenne, ha mi játszhatnánk.

Az akciójelentek szépek, speciális effektek is vannak, a verekedések nagyon valóságosak, a morcos rosszaktól hemzseg a vászon, de sokszor szalad unalomba a történet. Az eredetiségen kívül mindent megkapunk, amit egy John Wick-mozitól vár az ember, de azt döntse el mindenki maga, hogy ez mennyire élvezhető.

Bemutató dátum: 2017. február 23.

18 éven aluliak számára nem ajánlott

Forgalmazó: Freeman Film

Nézd meg a galériánkat> 31 kép
John Wick
Man of the Year múzsák - Pásztor Anna: „A szabadság nehéz batyujával jöttem a világra”

Pásztor Anna és Mádai Vivien rajongók ezreit inspirálják nap mint nap, példát mutatva nőknek és férfiaknak egyaránt. Vajon miből merítenek ihletet a munkájukhoz, mi adja azt a hihetetlen energiát, amiből sok más embernek is jut?

Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Miért áll rosszabbul a hajad, ha beteg vagy?

Észrevetted már, hogy ha beteg vagy, úgy tűnik, hogy a hajad is kidől?

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft