5 hihetetlen mód az orgazmusra

Mi okozhat orgazmust? Valószínűleg te is a nemi szervek stimulálására gondolsz, pedig léteznek olyan típusai is, amikhez nem kell ezekhez a testrészekhez nyúlni.
Forrás: getty images
Előfizetek

Mi okozhat orgazmust? Valószínűleg te is a nemi szervek stimulálására gondolsz, pedig léteznek olyan típusai is, amikhez nem kell ezekhez a testrészekhez nyúlni.

Olvasd el ezt is!

A kutatók rengeteg olyan különleges módját ismerik az érzékek stimulálásnak, melyek csúcsra juttathatják az embereket. Ez az öt dolog is ilyen:

Gondolatok által kiváltott orgazmus

Vannak olyan emberek, akik a gondolataikkal is eljuthatnak a csúcsra. Egy 1992-ben készült kutatás szerint 10 nő számolt be arról, hogy képes erre és ezt be is bizonyították a szakértőknek. Megkérték őket arra, hogy egyszer maszturbálással jussanak csúcsra, majd pusztán gondolatokkal. Közben vizsgálták a fiziológiai reakciójukat. Utóbbi esetben is történtek változások a testben - például nőtt a pulzus, vérnyomás, tágultak a pupilláik és nőtt a fájdalomküszöbük is.

Bimbó-orgazmus

A mellbimbók stimulálása is orgazmust idéz elő egyes embereknél. Egy 2011-es kutatásban olyan nők vettek részt, akik különböző testrészeiket izgatták, miközben egy fMRI vizsgálatot végeztek rajtuk. A szakértők rájöttek, hogy a mellbimbó izgatása olyan reakciókat váltott ki az agyban, mint ha a csiklójukat, vagy a vaginájukat izgatták volna.

Orális orgazmus

Szakértők szerint tényleg léteznek ilyenek és nem csak a nőknél. Vannak, akik az orális szex közben is el tudnak menni, másoknak elég smárolni ahhoz, hogy a csúcsra jussanak. Ennek oka az lehet, hogy a száj az elsődleges érzékszervek közé tartozik.

Hiperérzékeny bőrorgazmus

Vannak olyan gerincsérülések, melyek során az embereknek nehézséget okoz egyáltalán felizgulni, vagy csúcsra jutni. Vannak olyan betegek, akik a sérülés melletti bőrréteg stimulálásával viszont képesek az orgazmusra. Egy nő például a nyakánál sérült meg és ennek a résznek az izgatásával tudott elmenni. A vérnyomás és a pulzus emelkedése mellett ez a hölgy a nemi szervénél is érezte a bizsergést.

Epilepsziás orgazmus

Több epilepsziás beteg is beszámolt arról, hogy a rohamuk során eljutottak a csúcsra. Az agy hasonló részét érintik a rohamok és az orgazmus is, ám egyes kutatások szerint nem feltétlenül van szükség arra, hogy ugyanezt a területet stimulálva jussanak csúcsra a betegek. Vannak olyanok, akiknek persze ez nem okoz pozitív élményt, míg mások kellemesnek tartják. Sőt, olyan esetekről is tudunk, melyeknek során a betegek kifejezetten elutasították a kezelést annak érdekében, hogy megmaradjon ez a különleges képességük.

Amint látod, tényleg nem kell ahhoz a nemi szerveket izgatni, hogy valaki a csúcsra jusson - a lényege az agyban van!

Ez a Lambo harmadannyiba kerül, mint a rá felszerelt kamerarendszer

Megszületett a világ egyik leggyorsabb operatőrverdája.

Rich Kids Budapest - Így dőzsölnek a leggazdagabb magyar fiatalok

A hazai elit sem jön zavarba, ha pénzt kell elverni.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő féláron!

Csak 1485 Ft