Tegnap megnéztünk egy filmet: Hongkongban már holnap van

Sorozatunkban filmeket ajánlunk az esti kanapén fekvéshez. Mindezt lazán, spoiler nélkül.
Előfizetek

Sorozatunkban filmeket ajánlunk az esti kanapén fekvéshez. Mindezt lazán, spoiler nélkül.

Kép

Tegnap láttunk egy filmet. A címe az, hogy Hongkongban már holnap van. Tök jó kis film, igazából egy könnyed Mielőtt felkel a Nap/Mielőtt lemegy a Nap/Mielőtt éjfélt üt az óra utánérzésnek mondanám, de van benne egy adag Elveszett Jelentés is. Hongkongban játszódik, főleg az utcán. Tök jó átélezések, baromi jó szögekből veszik a sztorit. Két fiatal összefut az utcán, és elkezdenek beszélgetni. Nem, nem az a tipikus szerelemes film, de nyilván van benne szó a vonzalmakról. Illetve nincs, mert rohadtul nem mondják ki a frankót, amin jól fel is húztam magam. De baromi jók a képek, az egész egy útifilm a városról, ami tele van pakolva bokeh-val. Tudod, amikor a fények homályosan csak köröknek látszanak.

Kép

Ez a Hongkong ez jó hely lehet, mintha a Gozsdu akkora lenne, mint Budapest. És az emberek pedig a világ minden pontjáról vannak, ahogy a csávó meg a csaj is. A lány amúgy jó nő, kis félvér kínai csajszi, végig szívatja a srácot, aki persze azonnal belezúg. A srác meg az a jófiú, a csajok kdvence. De nem erre van kihegyezve, sokkal inkább két, egymás számára érdekes ember dumálgat. Vagy hát valami ilyesmi, mindegy, majd meglátod! A pasi vagy 10 éve él a városban, a lány pedig csak turista, mindketten amcsik, de míg Josh New York-i, addig Ruby Los Angelesből érkezett, ami jó alap egy kiadós civakodáshoz.

Na mindegy, nem akarom elmondani az egészet, egy buliban találkoznak, a fószer segít megkeresni a csajnak az elcsatangolt barátait, aztán jól eltűnnek egymás életéből, majd egy év múlva összefutnak újra egy kompon, de akkor már a csaj is ott él a városban. Egy 7 milliós nagyvárosban kétszer összefutni... Aha.

Viszont nagyon jó dolgokról dumálgatnak a fő sztorin kívül. Megfejtik, hogy a művészeti vagy a pénzügyi meló a jobb, rámutatnak arra, hogy mennyire különböző a kultúra a világ másik felén, például arra, hogy a hongkongiak nem költöznek el otthonról, hogy legyen pénzük Louis Vuitton táskát venni, de abból ötöt.

Kép

Azt is bírtam, hogy nem gyerekek. A csaj 30, a srác 35, ezért tapasztaltak. Beszélnek arról is, hogy milyen, ha külföldivel jársz. Megértitek egymást, de nem tudtok egy jót csemegézni a kedvenc gyerekkori mesékről.

Ha csajoztál már, akkor tudod milyen az, amikor az első tíz mondat után egy kicsit messzire mész, és emiatt megfagy a levegő és bedől az addig felépített bizalom. De csak egy kicsit. Na ezt mesterien átadja a film. A két főszereplő meg úgy nézi egymást, mintha életben is együtt nyomnák.

De amúgy tényleg jó! Nem akar sokat. A város pedig mostantól kötelező úticél, beszarás lehet! Ha találsz ott egy ilyen csajt, akkor már megérte elutazni.

Ez a Lambo harmadannyiba kerül, mint a rá felszerelt kamerarendszer

Megszületett a világ egyik leggyorsabb operatőrverdája.

Rich Kids Budapest - Így dőzsölnek a leggazdagabb magyar fiatalok

A hazai elit sem jön zavarba, ha pénzt kell elverni.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő féláron!

Csak 1485 Ft