Hogy miért várjuk annyira a John Wick: 2. felvonást?

Megérkezett a folytatás a pár évvel ezelőtti bosszúmoziból. Az első részt sokan nem veszik komolyan, pedig megoldás lehet a mindennapi stresszkezelésben is
Előfizetek

Megérkezett a folytatás a pár évvel ezelőtti bosszúmoziból. Az első részt sokan nem veszik komolyan, pedig megoldás lehet a mindennapi stresszkezelésben is

Mostanában nagyon sok film érkezik a mozikba a világ minden pontjáról. A filmkészítők hosszú évek óta arra a törekednek, hogy nagyot robbantsanak, és ennek – úgy érzem – maga a néző issza meg a levét.

Mindig várom az aktuális kedvenceket, esetleg az új örök szerelmeket. Régóta érzem, hogy a filmrajongók legnagyobb barátja egy olyan szerkezet lenne, ami elfeledteti velünk, hogy már láttukk az adott filmet. A tudatlanság áldás, de gondoljunk csak bele, milyen fantasztikus lenne megnézni újra a Hetediket vagy például a Tökéletes trükköt úgy, hogy fogalmunk sincs a végéről. Könnybe is lábadt a szemem.

Kép

Viszont van pár üditő kivétel. Vannak olyan filmek, amiket azért jó újra és újra megnézni, mert pontosan tudod, hogy mit fogsz tőle kapni! Na, ilyen a John Wick is! Elkezdhetnénk most a szokásos elemzést a színészi játékról, a jellemfejlődésről vagy a nézői elvárásokról, de ebben az esetben felesleges lenne.

Én mondjuk kifejezettem szeretem Keanu Reevest. Sőt! A Holtpont óta még irigylem is! Szörfözés, szex a tengerparton és a végére egy jó ejtőernyőzés. De ez egy másik cikk.

Kép

A John Wick első része olyan egyszerű, mint kavicsot dobni a tengerbe. Főhősünk visszavonult zsoldos az orosz maffia kötelékéből. És mint ilyen kiegyensúlyozott, tisztában van a tudásával és kellő nyugalommal éli az életét. De az a bizonyos élet nem egyszerű, mert szerető felesége meghal és John egyedül marad. De a szerelem a síron túl is tart, és hogy legyen mibe kapaszkodni, a magára maradt férfi kap egy utolsó ajándékot a nőtől, egy mafla kiskutyát. Hirtelen a fehéregyensúly újra 5000 kelvin fölé szökik, édes ügyetlenség költözik a szürke nappaliba és a nézőnek fogalma sincs, hogy mi törhetné meg ezt az igazán kedves létet.

De rossz emberek szemet vetnek Mr. Wick Ford Mustangjára, és addig vetemednek, hogy a még nem teljesen kiforrott kis szőrös házőrzőn átgázolva ellopják az autócsodát. Amikor John magához tér a kiadós verésből, szembesül vele, hogy új nyáladzó kisbarátja halott. És akkor a szemek beszűkülnek, a fegyverek felhúzódnak és kezdődik a durva rész.

Innentől kezdve a film maga az átlagos kisember mindennapi sértettségének vászonra vetett manifesztációja. Nem árulok el titkot, hogy mindenkinek, akinek köze volt a kutya halálához, annyi.

Kép

Több ez, mint egy csim-bumm akciófilm. Ez a film egy érzésről szól, az érzés pedig egy mondat mögé van rejtve. Egy mondat mögé, ami minden nap átvillan a városi kavalkádban élő ember agyán, amikor valami igazságtalanság éri.

"Te hogy képzeled, hogy ezt megteheted velem?"

Mindenkinek biztos megvan a kedvence, amire azonnal ugrik. Buszsáv, politikusok, bunkó pincér, keresztben parkolás…

Nekünk nem kell John Wicknek lennünk, mert arra ott van maga John Wick. Ha nagyon tele a zsák, csak levesszük a dvd-t a polcról és megnézzük, hogy hogyan csinálja egy profi. És működik! Szépen beleképzeljük a saját sértettségeinket, és a film végére nyugodtak állunk fel a fotelből.

Nincs világmegváltás, nem kell keresni, hogy a végén most akkor mi is a konklúzió. Minden egyszerű és érthető. Még csak nem is izgalmas. Egyszerűen csak öröm nézni, ahogy valaki visszacsap egy olyan dolog miatt, amit már nem tud higgadtan kezelni.

Reméljük a folytatás is hasonlóan erős lesz, habár azon kívül, hogy Keanu újra eljátssza a főszerepet, semmit nem tudunk. De ezután már két olyan filmünk lesz, amihez nyúlhatunk a karácsonyi bevásárlás közben elszenvedett sérelmek kapcsán.

Kép

JOHN WICK: 2. FELVONÁS (18) Bemutató dátum: 2017. február 23.

A férfi, a mítosz, a legenda: John Wick visszatér!

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

A film készítői a kultikus első részhez hasonlóan most sem fukarkodtak a stílusos akciójelenetekkel, és tökélyre fejlesztették az úgynevezett gun-fút, azaz a fegyveres harcművészetet. Több egykori szereplőt is viszontláthatunk, például Winstont, a The Continental hotel tulajdonosát (Ian McShane), és Aureliót (John Leguizamo), valamint feltűnik a Mátrix-trilógia kultikus színésze,

Laurence Fishburne is.

Eredeti cím: John Wick: Chapter 2

Műfaj: akció/thriller

Korhatár: 18 éven aluliak számára nem ajánlott

Szinkronizált

Rendezte: Chad Stahelski

Forgatókönyv: Derek Kolstad

Operatőr: Dan Laustsen

Zene: Tyler Bates, Joel J. Richard

Szereplők: Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio, Laurence Fishburne, Ruby Rose, Bridget Moynahan, Ian McShane, John Leguizamo, Common, Franco Nero, Lance Reddick

https://www.facebook.com/freemanfilmhun

http://www.johnwick.movie/#_=_

Ez a Lambo harmadannyiba kerül, mint a rá felszerelt kamerarendszer

Megszületett a világ egyik leggyorsabb operatőrverdája.

Rich Kids Budapest - Így dőzsölnek a leggazdagabb magyar fiatalok

A hazai elit sem jön zavarba, ha pénzt kell elverni.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő féláron!

Csak 1485 Ft