Axl Rose ötvenöt évessé cseperedett

Ma ünnepli szülinapját a rocktörténelem legrosszabb rosszfiúja
Forrás: gettyimages
Előfizetek

Ma ünnepli szülinapját a rocktörténelem legrosszabb rosszfiúja

You know where you are?
forrás: gettyimages
You know where you are?

Tudod ki az a William Bruce Bailey? Nem? Segítek! Van egy egész jólmenő zenekara, amiben énekel. Speciális hangja van, elég felismerhető. Még mindig nincs meg? Jaj, de hülye vagyok, felvett egy hangzatosabb nevet! Axl Rose? így már rémlik?

W. Axl Rose (W.A.R), a Guns N' Roses frontembere megöregedett. Ezt az állítást kár tagadni, ez van, amikor az ember 1962-ben született, és egész életében bulizott. Bár Axl nem soha tartozott a nagyivók közé (Slash és Duff naponta két üveg töménnyel tolták végig a 90-es évek elejét), azért mégis meglátszik rajta ez az ötvenöt év. Mindenki utálja, mert egy felfuvalkodott, egomániás barom, de ennek ellenére mégis ő mindenki kedvence. Aki a 90-es években már képben volt a szexualitásával, az vagy irigyelte vagy full szerelemes volt a vörös fickóba.

Axl Rose 55 évessé cseperedett
forrás: gettyimages
Axl Rose 55 évessé cseperedett

A kis William viszonylag gyorsan rájött arra, hogy kincset érő torka van, a környezete pedig arra, hogy nem szabad felbosszantani. Jó gyorsan kirúgatta magát minden olyan helyről, ahol fegyelmezni akarták, és az akkoriban divatos "Na elmentek ti a picsába!" felszólítással ott is hagyta szülővárosát, Lafayette-et, és elhúzott Los Angelesbe. Nem kellett sok idő, hogy híre menjen, hogy megérkezett, szinte azonnal bekerült a legnagyobb szószba, utána már csak idő kérdése volt, hogy mikor fut össze későbbi zenésztársaival, hogy megalakítsák a világ legnagyobb rockzenekarát, a Guns N' Rosest. Olyan számokat köszönhetünk nekik, mint a Sweet Child o' Mine-t, a Paradise Cityt vagy a Terminátor 2 betétdalául szolgáló You Could Be Mine-t, ami amúgy a bányászok indulója is lehetne.

A GN'R eredeti felállásban
forrás: gettyimages
A GN'R eredeti felállásban

Miért akkora szám ez az Axl Rose? Nos, kétségtelen, hogy egy angyalarcú, ugyanakkor kemény figura, aki kb. azonnal üt, ha nem tetszik neki valaki. A nők imádják az ilyen férfiakat, főleg, ha azok tele vannak tetoválással, és nem mellesleg úgy énekelnek, mint egy isten. Erre még rádob egy lapáttal, hogy elképesztő stílusa van, illetve az is remekül áll neki, hogy bármikor, bármekkora stadiont képes megtölteni a rajongóival. A szupermodell barátnő és a luxus életmód csak hab a tortán. Zenei munkássága elismerésre méltó, aminél csak szövegíró képessége durvább. Axl még nem írta meg az életrajzát, de Slash és Duff könyveiből tudhatjuk, hogy pont úgy ért a zongorához, mint a szövegekhez. A November Rain nagyzenekari szólamait mind ő írta, illetve ő is játszotta fel, a Guns dalok sorait pedig milliók suttogták szerelmi vallomásként egymás fülébe a 90-es évek Amerikájában.

I've been walking the streets at night, just trying to get it right
Its hard to see with so many around
You know I don't like being stuck in the crowd
And the streets don't change but maybe the names
I ain't got time for the game 'cause I need you

- Patience
Axl legnagyobb szerelme Stephanie Seymour volt
forrás: gettyimages
Axl legnagyobb szerelme Stephanie Seymour volt

Négy nagylemez, egy 192 állomásos világkörüli turné, megannyi összetört női szív és meggyalázott női erény után balhék, verekedések, viták és összeegyeztethetetlen érdekek sokasága miatt végül feloszlottak. Axl egy kicsit késős. Rendszeresen megváratta a közönségét, volt hogy 2-3 órát is csúsztak a kezdéssel, mert a főhős bezárkózott a szobájába. A tömeg nehezen tolerálta, ilyenkor a jobb esetekben szétverték a stadiont, rosszabb esetekben viszont az egész várost. A legdurvább incidens St. Louisban történt, ahol akkora volt a rajongók pusztítása, hogy a komplett zenekart kitiltották Missouri államból.

Axl később kisajátította magának a zenekar nevét, amivel évekig próbált haknizni, de az igazán nagy durranás 2016-ig váratott magára, amikor is bejelentették, hogy a Guns N' Roses majdnem eredeti felállásban újra meghódítja a világot.

Nem sokan fogadtak erre, de végül Rose felnőtt a feladathoz. A Not in this lifetime turné koncertjei pontosan kezdődnek, a tagok jó viszonyt ápolnak, és hozzánk nem jönnek el. 1992 május 22-én játszottak a Népstadionban. Duff McKagen annyit írt az életrajtában a koncertről, hogy az előtte lévő prágai bulira nem is emlékszik, mert annyira részeg volt. Valószínű nem hagytunk akkora nyomot, hogy visszatérjenek, de szinte az összes környező országban fellépnek, szóval nem lehetetlen, hogy még egyszer az életben élőben láthassuk a Gunst.

Boldog szülinapot Axl! Próbálj meg egyben maradni a turné végéig, Münchenben látlak!

Kép
forrás: gettyimages
Man of the Year múzsák - Pásztor Anna: „A szabadság nehéz batyujával jöttem a világra”

Pásztor Anna és Mádai Vivien rajongók ezreit inspirálják nap mint nap, példát mutatva nőknek és férfiaknak egyaránt. Vajon miből merítenek ihletet a munkájukhoz, mi adja azt a hihetetlen energiát, amiből sok más embernek is jut?

Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Miért áll rosszabbul a hajad, ha beteg vagy?

Észrevetted már, hogy ha beteg vagy, úgy tűnik, hogy a hajad is kidől?

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft