A Facebook császára – Kasza Tibi interjú

A Facebook császára – Kasza Tibi interjú
Előfizetek

Kasza Tibi az egyik legnépszerűbb ember a Facebookon. A Playboy Nagyinterjújában elárulja a sikerhez vezető út összes titkát.

Kép
forrás: Fotó: Glódi Balázs

Playboy: Előbb azt mondtam, hogy több mint 800 ezren vannak a „hátad mögött”. Jó kifejezés ez, hogy a „hátad mögött”?

Kasza Tibor.: Ez egy nagyon jó kérdés. Nyilván van egy szimpátia, de a követőim nagy része nem feltétlenül az én személyembe szerelmes, hanem abba a tartalommenedzselésbe, ami az én oldalamon zajlik. Az én oldalamon kéthetente látsz egy szelfit. Tehát valójában nagyon kevés tartalmon vagyok jelen. Ez teljesen tudatos, mert felismertem, hogy magazinná kell alakítanom az oldalt. Egy nap nem iszol meg húsz kávét, amit hússzor le lehet fotózni, nem eszel meg 30 szelet sütit és nem hajókázol a naplementébe egy nap harmincszor, amelyek a sláger jellegű tartalmak lennének. Az volt a filozófiám, hogyha az én oldalamon bent vagy, akkor alapvetően értesüljél a világ eseményeiről, érdekes dolgokról, akár egy akcióról, akár az életemről, akár arról, hogy holnap bevonják a régi húszezrest... Komplex legyen. Igaz, ehhez még kicsi vagyok, még nem tartok itt, ehhez még szerkesztői háttér kell, de a koncepció ez.

Szóval, inkább mellettem állnak, és a tartalom miatt. Ha jó irányba mész, támogatnak, viszont amikor hibázol, akkor nagyon-nagyon durván és rögtön ítélkeznek. Mondok egy egyszerű példát: hogyha a párommal szakítanánk, akkor esküszöm, hogy körülbelül egyenes arányban lenne benne a tépelődés az ügyben, hogy nekem most merre megy tovább az életem, és ugyanúgy ott volna bennem, hogy te jó ég, ezt hogy fogom elmondani nekik?! Ez egy nagyon durva szimbiózis. Fontos leszögezni, hogy nincs Jézus-szindrómám, hogy én most itt irányítok egy országot. Hamarabb jut eszembe az én szolgálatom feléjük, mint hogy ők szolgáljanak. Nagyon-nagyon ritkán kérek én segítséget. Nem is tudom, hogy tudnék ilyet mondani, amikor én mozgósítok egy ilyen tömeget az én javamra.

Kép
forrás: Fotó: Glódi Balázs

Playboy: Az a végső cél, hogy jól megélj ebből?

T.: Fontos, hogy jól megéljek ebből, de azt gondolom, hogy rengeteget koncertezem, tehát nekem továbbra is a zenész énem áll az első helyen.

Playboy: Szeretnéd, ha ez átbillenne?

T.: Nézd, ez egy jövőkép. Jelen pillanatban a befektetési szakaszban vagyok, vagyis ezeket a tartalmakat (Kasza Taxi, Kasza Szimfóniák – a szerk.) én finanszírozom, én csinálom, én is monitorozom, mi megy, mi nem megy. Amint itt is megjelennek a saleshouse-ok, akkor azt lehet mondani – és ez a jövő évemnek a terve –, hogy minden nap legyen az oldalamon saját, televíziós igényességű tartalom.

Playboy: Minden nap?

T.: Minden nap. Ami megtanulható, követhető, ránevelhető struktúra.

Playboy: A nevelés szót többször használtad akkor is, amikor erről a hatalmas, hömpölygő tömegről a Corvinuson tartottál előadást. Hogy értetted, hogy a nevelésük is a feladatod?

T.: Olyan értelemben egymást neveljük, ha azt látják, hogy az én oldalamon nem elfogadott az acsarkodás, az istenkáromlás, a politizálás, az egymásba való belerúgás. Ez egy szórakoztató oldal. Én nem politizálok, nem szaladgálnak vérző sebű emberek az oldalamon, és nem azért próbálom elkerülni, mert szociálisan érzéketlen vagyok, hanem azért, hogy az oldalamra inkább kikapcsolódni, mosolyogni gyere. Igen, ilyen értelemben én nevelem őket.

Playboy: Amikor írsz, tehát amikor pötyögöd be a posztodat, látsz valakit magad előtt?

T.: Így nem vizionálom, de van egy ők-kép a fejemben, hogy ők erre hogyan fognak reagálni.

Playboy: Ők kik? Haverok, barátok, közönség?

T.: 800 ezer haver, az szerintem azért elég jó jelző.

Az interjú további része a Playboy január-februári számában olvasható

Steve-O triatlonnal ünnepelte szülinapját és józanságát

“Eldöntöttem, hogy életem legjobb formájába kerülök. Lehet, hogy öreg vagyok, de rohadt egészséges.”

Magyar srác lett a "legjobb külföldi séf" a Washoku World Challenge versenyen

A japán gasztronómia legjelentősebb eseményére már bekerülni is nagy dolog.

Bitang meccsekkel indul a Bajnokok Ligája csoportköre

A Liverpoolra, a Romára és a Tottenhamre is kemény meccs vár az első fordulóban.

Elon Musk mindenképp összekötné az agyunkat egy számítógéppel

Igazi sci-fi-koncepción dolgozik a SpaceX főnöke.

Olyan fényes ez a verda, hogy szinte már láthatatlan

Ezen a fotón rugózik mostanában az internet.

3 lapszám most csak 1500 Ft! Fizess elő 09.30-ig és a JOY-Napok kuponos lapszám is közte lesz!
Borító

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os előfizetői akció!

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem