Nagyban gondolkozz!

Mindenkitől ezt hallani, ha üzletről van szó: nagyban érdemes. Oké, rendben, de mégis hogyan?
Előfizetek

Mindenkitől ezt hallani, ha üzletről van szó: nagyban érdemes. Oké, rendben, de mégis hogyan?

Hiszen nem elég csak nagyot álmodni, nagyot is kell lépni. Na, de merre és miért? A TEDxDanubia új Executive Salon-ja pont ezt a célt tűzi maga elé: összeköti a nagy lépésre készülőket azokkal, akik már nagyban játszanak. Vagyis a régió gazdaságáért tevékenykedőket hozza össze olyan szakemberekkel, akik a világ gazdaságát formálják. Az új vezetői fórum első vendége Nani Beccalli.

Kép

Első blikkre persze a fickó neve nem biztos, hogy ismerős, hiszen nem vigyorog ránk nap, mint nap valamelyik címlapról. Amíg mások vigyorogtak, addig ő világcéget épített a GE-ből. És ez nem túlzás! 40 éven át dolgozott a vállalatnál, alelnökként hagyta ott, de előtte még beindította a dél-amerikai, afrikai, indiai és kelet-európai tevékenységet is. Európai vezetőként 90 ezer emberért felelt. A GE CEO-ja a cég külügyminiszterének hívta őt - érthető okokból. Azóta is nagyban játszik: több board-tagsága mellett a 2500 milliárd forintnyi befektetést kezelő alap, a Rhone Capital egyik vezetője. Dolgozott Barroso Európai Bizottsági elnök tudományos és tanácsadó testületében - a professzorok mellett egyetlen vállalati emberként. Tanácsadóként segítette az izraeli és az olasz kormányokat.

Kép

Mi csak a világgazdasági folyamatok egy részét látjuk, ő azonban személyesen ismeri az azok mögött lévő embereket, tudja az okokat és látja a lehetőségeket. Épp ezért vallja azt, hogy a világgazdaság csúszós talaján Magyarország és a többi környező nemzet, vagyis a régió közösen tudja megállni a helyét. A globalizáció kihívásaival együtt kell szembenéznie Kelet-Európának.

Hogy hogyan? Először is nem árt tisztában lenni azza, hogy a régiónk nagyon kicsi. Amerikában, a nagy pénzek hazájában például viszonylag keveset hallottak rólunk. Ezért fontos lenne, hogy legyenek kötéspontok az országok között. Nani Beccalli szerint a régiónk egyik nagy kérdése az energia. Nagy mértékben segítené a növekedést, ha jobb energiarendszert alakítnánk ki közösen. Emellett fontos lenne, hogy Kelet-Európa egy digitális innovációs központtá válljon.

Kép

Természetesen nem ez az egyetlen út és nem ez az egyetlen lehetőség. Pont ez az idén hét éves TEDxDanubia konferencia Executive Salon-jának lényege: összejönni és megvitatni. És semmi esetre sem arra várni, hogy valaki más lépjen helyettünk. Ez csak egy lehetőség arra, hogy megismerjünk egy újabb receptet.

A mindent látó autó - Úgy vezetünk majd, hogy nem vezetünk

Mutatjuk az autógyártók legújabb fejlesztéseit.

Megérkezett végre a sörkabát, a legférfiasabb outfit

Tizenkét dobozos kényelmesen elfér a kapucnisban.

Rajtad is múlik, ki lesz az év playmate-je

Elképesztően erős volt a mezőny, mutatjuk a legvadítóbb képeket.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft