Így leszel jobb sofőr attól, ha rendszeresen motorozol

Az tény, hogy a motort vezetni nehezebb, mint egy kocsit. Már csak azért is, mert 38 százalékkal veszélyesebb a működtetésük, mint az autókénak és sokkal figyelmesebbnek, ügyesebbnek kell lennie a vasparipán száguldóknak.
Előfizetek

Az tény, hogy a motort vezetni nehezebb, mint egy kocsit. Már csak azért is, mert 38 százalékkal veszélyesebb a működtetésük, mint az autókénak és sokkal figyelmesebbnek, ügyesebbnek kell lennie a vasparipán száguldóknak.

Olvasd el ezt is!

Ha viszont sikerül megtanulnod motorozni, hihetetlenül jó leszel a vezetésben is:

Folyamatosan érzékeled a veszélyhelyzeteket
Az autóban nagyobb biztonságban érzed magad a kényelmes bőrülésben, körben pedig üveg és fém zár el a külvilágtól. A motoron ez nincs így, hiszen elég egy kisebb figyelmetlenség a balesethez. A biztonságos vezetés egyik kulcsa, hogy felismerd és elkerüld az összes olyan helyzetet, ami veszélyt jelenthet. Szóval finomhangolnod kell minden érzéked. Ha ez sikerül, tök mindegy, hány kerék forog alattad, fel fogod ismerni a rizikókat.

Még azelőtt kell felismerned a veszélyt, mielőtt problémát jelentene
Akárhol is jársz, mindenhol vannak figyelmet sofőrök. Ahhoz, hogy például egy eléd bevágó autóba ne száguldj bele, gyorsan fel kell ismerned a veszélyt és még gyorsabban kell átgondolnod, mi lenne a legjobb megoldás. És persze folyamatosan szemmel kell tartanod a környezeted.

Mindenre tudsz figyelni
Ha a motorozás után autóba ülsz, reflexből folyamatosan csekkolod a visszapillantókat és az előtted haladókat. Gyorsan tudsz fékezni anélkül, hogy felkenődnél a szélvédőre. Összességében tehát sokkal körültekintőbb és figyelmesebb sofőr válik belőled.

És a vezetés fizikája?
Erről is sokat tanulhatsz, hiszen az autók stabilabbak, mint a motorok. Mivel 4 kerekük van, nehezebben borulnak fel, lassú tempóban könnyebb kontrollálni őket. A felfüggesztés és a kormányzás viszont sokban különbözik, így motoron a kisebb mozdulatok is nagyobb változást eredményeznek.

A lényeg, hogy ha motorozol, érzékenyebbé válsz a járműved körül történő eseményekre és könnyebben tudsz döntést hozni veszély helyzetben is. Biztonságosabban vezeted majd az autót is és végig a kezedben marad az irányítás.

Az Instagram 5 legbefolyásosabb bugyimodellje

Alexis Ren és Candice Swanepoel képei mindent visznek.

Az argentin műsorvezető feszes mellei majd' kiszúrják az ember szemét

Charlotte Caniggia nagyon népszerű Dél-Amerikában.

Hol kell tárolni és mikor kell cserélni a borotvapengéket? Mindkét kérdésre itt a válasz!

A kipirosodott bőr, a benőtt szőrszálak és egy csomó borotválkozás közben fellépő sérülés megelőzhető!

A mindent látó autó - Úgy vezetünk majd, hogy nem vezetünk

Mutatjuk az autógyártók legújabb fejlesztéseit.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft