Magyar a világ legnagyobb távirányítós kocsija

Nem merik megemelni a végsebességét a fejlesztők, akkora ez az autó!
Előfizetek

Nem merik megemelni a végsebességét a fejlesztők, akkora ez az autó!

Fél (!) éves koromban az apukámtól karácsonyra kaptam egy gumimotoros repülőgépet. Sokat játszottam vele, elképzelhetitek. Valamiért hasonló indíttatást sejtettem Csicsóék autóépítése mögött is, amikor már nyolcadik éve jött velem szembe a facebookon. Kiss Attila (első Csicsó) és csapata ugyanis éppen ennyi éve építi a saját, távirányítós modellautóját, ami azért már sokkal több, mint egy hétvégi hobbi, aminek ürügyén szisszenhet a sör a garázsban. A srácok Hódmezővásárhelyen láttak neki a munkának, az első autójuk építését egy blogban vezették. Már akkor érkeztek hozzájuk olyan olvasók, akik megvették volna a Mammuthot, így arra a döntésre jutottak, hogy komolyabban foglalkoznak a témával.

Kép

- Az első autót 2008-ban kezdtük építeni a haverokkal. Azóta pedig folyamatosan csaljuk el az időt, ha a gyerekek a nagymamánál vannak, vagy már a fürdőkádban. Nyilván, ez elég sok pénzt emelt ki a kasszából, de pontos összeget nem árulok el. Ha hét jegyűre tippelitek, egészen közel jártok és messze még a vége – árulta el a Playboy.hu-nak Kiss Attila, a Mammuth feltalálója és a projekt műszaki felelőse, majd hozzátette, az első eladásra szánt autót 2011-ben kezdték összerakni. Elég nagy meló lehetett, hiszen a Mammuth Rewarron végleges súlya 150 kg körül lesz, ehhez kell igazítaniuk a végsebességet is.

- 40-50 km/h-val tud most menni az autó, ezt nem is nagyon szeretnénk túlszárnyalni, hiszen a hatalmas súlya miatt már komoly károkat tud okozni. A prototípusban egy 460 ccm-es egyhengeres, négyütemű motor van, az akkumulátor, ami az általunk fejlesztett elektromos szervókat látja el árammal, 1-1,5 óra játékidőt engedélyez. Nemrég nyitottuk meg az előrendelést, már érdeklődnek Brazíliából, Ausztráliából, Kínából, az Amerikai Egyesült Államokból is, sőt, Magyarországról is.

A csapatban Attilán kívül még ott van Kiss Csaba (második Csicsó), aki a látványtervekért és a marketingért felel, Ferenczy Gábor, aki a karosszériát készíti és Molnár Csaba, aki az üzleti részét viszi a Mammuthnak. Ha megindulnak vele a városban, azért gyorsan leáll a forgalom és a csajok is érdeklődést színlelve sereglenek az autó köré. Apró, barokkos túlzással bárki menőzhet vele, hiszen 5500 USD áron elérhető a világ legnagyobb modellautója, most viszont akciós, március 31-ig 4900 USD, úgyhogy siessetek! És sejthetitek, srácok, mi is elkezdtük dobálni a malacperselybe a kétszázasokat...

Nézd meg a galériánkat> 12 kép
Magyar a világ legnagyobb távirányítós autója - Képek: Mammuth Rewarron
Man of the Year múzsák - Pásztor Anna: „A szabadság nehéz batyujával jöttem a világra”

Pásztor Anna és Mádai Vivien rajongók ezreit inspirálják nap mint nap, példát mutatva nőknek és férfiaknak egyaránt. Vajon miből merítenek ihletet a munkájukhoz, mi adja azt a hihetetlen energiát, amiből sok más embernek is jut?

Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Miért áll rosszabbul a hajad, ha beteg vagy?

Észrevetted már, hogy ha beteg vagy, úgy tűnik, hogy a hajad is kidől?

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft