Playboy konyha – Kacsamell káposztapürével, paszternák chips-szel

Nyakunkon ismét a karácsony. Hetek óta küzd mindenki a legmegfelelőbb ajándék megtalálásával szerettei számára. Ne feledjük, az ünnep mit sem ér egy mennyei fogás nélkül! Jöjjön egy könnyedén elkészíthető, mégis izgalmas fogás.
Előfizetek

Nyakunkon ismét a karácsony. Hetek óta küzd mindenki a legmegfelelőbb ajándék megtalálásával szerettei számára. Ne feledjük, az ünnep mit sem ér egy mennyei fogás nélkül! Jöjjön egy könnyedén elkészíthető, mégis izgalmas fogás.

Kép

Vágjuk egészen apróra a káposztát, hogy minél könnyebben puhuljon. Egy lábasban szép lassan karamellizáljunk két evőkanál cukrot, legyen szép gesztenyebarna a cukor. Öntsük rá két-három evőkanálnyi olajat, szórjuk bele a felaprított hagymát és néhány csipetnyi őrölt köményt. Néhány percig pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a káposztát. Öntsünk alá egy decinyi bort, óvatosan sózzuk és szórjuk meg egy fél mokkáskanálnyi szódabikarbónával, forgassuk jól össze. A szódabikarbónától valótlanul kékes színű lesz a káposzta, de segít puhulni, hogy a pürénk intenzív ízű és krémes legyen. Fedjük le, lassú tűzön szép lassan pároljuk egészen puhára.

Közben a kacsamellről vágjuk le a kilógó részeket, a hártyákat és vagdossuk be a bőrt. A paszternákot hámozzuk meg és vágjuk minél vékonyabb karikára. Mossuk meg a narancsot, reszeljünk le egy keveset a héjából, a levét pedig facsarjuk ki. A puhára párolódott káposztához adjunk néhány kockányi vajat és nagyon alaposan turmixoljuk selymes pürévé. Mikor már egészen sima a pürénk adjunk hozzá egy-két evőkanálnyi balzsamecetet és keverjük el jól alaposan. A káposzta most nyeri vissza varázslatos lila színét a balzsamecet savja által és válik egészen különlegessé. Kóstoljuk, ha szükséges igazítsuk ki ízeit. Tartsuk melegen tálalásig.

Kép

Melegítsünk elő egy serpenyőt ne túl forróra, a sütőt 180 fokra és egy kisebb edényben olajat. Sózzuk és borsozzuk a melleket, majd bőrös oldalukkal indítva kezdjük el sütni a serpenyőben. Szépen ki fog olvadni a zsírja, a bőre pedig csodásan ropogós lesz. Fordítsuk meg, hogy a húsos rész is kérget kapjon, majd tegyük a sütőbe a melleket 6-8 percre. A paszternákot süssük ki az olajban, kapjon szép világosbarna színt, legyen ropogós. Szűrővel szedjük ki papírra és finoman sózzuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot öntsük ki egy edényben, jól fog az jönni később. Tegyük vissza a tűzre és hevítsünk alá. Az ott maradt pörzsanyagra folyamatos kevergetés mellett szórjuk egy kevés liszttel. Öntsük fel a narancs levével és adjuk hozzá a reszelt héját. Szépen, mártás állagúra be fog sűrűsödni. Kapcsoljuk le a tűzet alatta és keverjünk el benne néhány kocka hideg vajat.

Kép

A melleket vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 5-6 percig. Addig készítsünk elő mindent a tálaláshoz. Vágjuk fel a húst és mehet is a tányérra minden ízlésünk szerint. Töltsünk mellé egy könnyedebb vörösbort és tegyük felejthetetlené a csendes éjt!

Kép

Hozzávalók két főre:

2 db pecsenye kacsamell

Fél lila káposzta

2 db paszternák

1 db narancs

1 fej vöröshagyma

Vaj

szöveg és képek: Vidra Péter

Rajtad is múlik, ki lesz az év playmate-je

Elképesztően erős volt a mezőny, mutatjuk a legvadítóbb képeket.

Itt a bizonyíték arra, hogy a legtöbb férfinak jobban bejönnek a szőke nők

Egy új kutatásból az is kiderül, miért szavaz több férfi a szőkékre.

Heti trendi eyecandy - a legjobb csajok múlt hétről

A galéria, amivel parádésan indul a hét.

Best of Dakar 2018 - A sivatagi száguldás legemlékezetesebb pillanatai - videó

Sorozatban a tizedik alkalommal rendezték Dél-Amerikában a viadalt.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft