Playboy sikerkurzus – A harmadik fájdalom

Playboy sikerkurzus – A harmadik fájdalom
Forrás: gettyimages
Előfizetek

A Playboy segítségével most megtanulhatod, hogy miként lehetsz sikeres a munkádban és az életedben

Az előrelépés lehetősége általában valamilyen kihívással együtt érkezik hozzánk. Az elrugaszkodás megragadásához döntést kell hoznunk, és meg kell haladnunk azt az állapotot, amiben vagyunk. Ennek feltétele az elengedés: nincs repülés a földhöz tapadva, nincs emelkedés elrugaszkodás nélkül.

- Sárvári György

Megtalálni az erőt a felnőtt énképviselethez együtt jár egy régi, gyermeki út elengedésével. Vállalni önmagunkat kritikus helyzetekben csak akkor tudjuk, ha a támogatást már nem kívülről várjuk, hanem hiszünk önmagunk alkalmasságában és vállaljuk a döntéseink kockázatát.

Felsővezető coachingon:

– Miért csak akkor tudsz megnyugodni, ha szenvedsz, vagy fájdalmat élsz át?

– Amikor fáj valami, akkor azt érzem, hogy végre mindent el tudok engedni és nem kell teljesítenem. Jól esik átérezni a fájdalmat.

– Úgy látom keresed a szenvedés teli, negatív helyzeteket, amikor azt érezheted, hogy nem vagy elég jó.

– Pontosan. Legbelül azt érzem, hogy az igazság az, hogy én nem vagyok kiemelkedő semmiben. Félek, hogy egyszer ez kiderül és nyilvánvaló lesz mindenki számára.

– Mintha keresnéd a negatív visszajelzéseket is.

– Fel vagyok rá készülve és belül mindig igaznak tartom…

– Én úgy érzem eljött az ideje annak, hogy levesd a szüleid által rád adott és agyonkopott, kinőtt kisfiú ruhát és férfivé válj. A múltad fogságában szenvedsz, emberként és vezetőként egyaránt…

– (Döbbent csend) Mindig meg akartam felelni apámnak, mert elégtelennek éreztem magam előtte…

Amikor egy különleges lehetőség jön veled szemben, leegyszerűsítve három választásod van: 1. Megijedsz a kihívás kényelmetlenségétől és megindokolod magadnak a helyben maradás előnyeit. Ezzel elszalasztod a lehetőséget és beleragasztod magad a jelenlegi pozíciódba.

Félig-meddig elrugaszkodsz, amelynek során megtartod a régi helyzet előnyeit, de belekapaszkodsz az újba is. (Ez a klasszikus két vasat egy tűzben helyzet.) Ezzel egészen biztosan olyan nehezékeket pakolsz a vállaidra, amivel jó ideig a víz alatt tartod magad. Teljesen elengeded a régit és vállalod az újat. Ezzel a magatartással elfogadod a régi elvesztésének a fájdalmát és utat engedsz egy új kialakulásának.

Mindhárom helyzetkezelés fájdalmas, de másképpen.

A lehetőséget elutasító fájdalom tompa sebbé alakul át, amely vasmarokkal fogja vissza a változási szándékot és ideológiát gyárt az elszalasztott helyzet indoklására: még nem jött el az idő, még nem vagyok felkészülve, túl sok lenne egyszerre, kímélem a környezetem a megrázkódtatástól…

A két vasat egy tűzben megoldás fájdalma depressziós háttérhullámmá alakul át, amely egyre erősebb pozitív élményeket igényel a helyzet elviseléséhez. A halhatatlanság és a „megérdemlem” illúzióját fenntartó megoldás csapdahelyzet, amely a hatalom látszatát tartja fenn: én irányítok.

A változással együttműködő magatartás, amely képes áldozatot hozni az új kialakulásának érdekében. gyógyító fájdalommal jár. Ez leginkább arról ismerhető fel, hogy nagy erővel jelentkezik, de mégis felszabadulást okoz.

Ameddig pörög a kerék és nem nekem kell kézbe vennem az életem irányítását, addig reménykedhetek valamilyen váratlan és jótékony fordulatban. Ameddig megy a mozi, addig nem kell szembenéznem önmagam árnyképeivel sem. Ameddig nem én hozok döntéseket az életem fölött, addig a sodródás megkímél a felismerés és veszteség fájdalmától. Aztán egyszer véget ér a vetítés és megérted, hogy az életedet te alakítod. Néha talán későn, olykor még időben.

Pilinszky János, Agonia christiana (Hungarian)

Szellőivel, folyóival
oly messze még a virradat!
Felöltöm ingem és ruhám.
Begombolom halálomat.

Most komolyan, miért nem volt eddig csillaga a Walk of Fame-en Snoop Doggnak?

November 19-én éri a megtiszteltetés a szabad szájú rappert.

Dirt Man - Stan Lee utolsó, még be nem mutatott szuperhőse

A lányával közösen alkotott karakter hamarosan bemutatkozhat a Marvel-univerzumban.

A Trónok harca önfejű gigolójára bízzák a Star Wars-sorozat főszerepét

Pedro Pascal központi figura lesz a Mandalorian-projektben.

E-mail-baki miatt nem lett válogatott az Inter-játékos

Keita Baldé és a szenegáli szövetség munkatársai is foghatták a fejüket.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés EXCLUSIVE magazinnal 11 945 Ft helyett (10 lapszám) csak 5950 Ft! A Playboy Exclusive különszámot a megjelenéskor, december 6-án postázzuk.

Csak 5950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem