Playboy konyha - Pestós tészta

Kéne egy gyors recept az esti randira? Már mutatjuk is!
Előfizetek

Kéne egy gyors recept az esti randira? Már mutatjuk is!

Az egyszerűség gyönyörködtet. Ennek a szimpla ételnek az elkészítéséhez nem kell nagy odafigyelés, közben engedhetjük a betoppant gyönyörűségnek, hogy behálózon minket.

A klasszikus pesto összetevőit én most egy kicsit átvariáltam. Rengeteg a dió jelenleg, a pecorino az egyik legkedvesebb sajtom, így egyenes út vezetett ehhez a megoldáshoz.

IMG_3629

IMG_3619

IMG_3611

IMG_3634

Kép

Forraljunk a tésztához mérten tízszeres mennyiségű, tenger sóságú vizet és borítsuk bele a tésztát.

Kép

A diót egy hevített serpenyőben szárazon pirítsuk le, éppen csak érezzük meg az illatát. Dobjuk aprítógépbe a bazsalikommal, fokhagymával és a reszelt sajttal. Öntsük hozzá az olajat, borsozzuk és zúzzuk le.

Kép

A kifőtt a tésztát szűrjük le, a főző vízből tegyünk félre egy keveset. A pestót keverjük össze a tésztával, a főző vizével tudjuk segíteni, hogy a szósz mindenhol alaposan bevonja a tésztát és selymesen ölelje át a falatokat. Kínáljuk egy savasabb fehérborral és merüljünk el a gyönyörködésbe!

Kép

Hozzávalók 2 főre:

200 gramm száraz borsóhéj tészta

Maréknyi dió

2-3 maréknyi friss bazsalikom

1-2 maréknyi frissen reszelt pecorino vagy parmezan

2 gerezd fokhagyma

Olíva olaj

Só, bors

Szöveg, képek: Vidra Péter

A világ legszexibb nőjével és egy babaarcú bombázóval támad a Love magazin

Hailey Baldwin és Jasmine Sanders vetkőzött neki ezúttal.

Amerika legjobb feneke úgy pucsít, mint a legnagyobbak

Terri Lynn bohóckodás közben is megvadít.

Hátborzongató előzetest kapott Natalie Portman sci-fije

A bestseller regényből készült adaptáció körömrágósan izgalmasnak tűnik.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Előfizetés