Ezek voltak minden idők legütősebb mozis autós üldözései

Manapság nem nagyon tudunk elképzelni akciófilmet autós üldözés nélkül. Ezzel nincs is semmi gond, mindannyian megszoktuk már az őrült autós mutatványokat, a legjobbakat az alábbi listában gyűjtöttük össze.
Előfizetek

Manapság nem nagyon tudunk elképzelni akciófilmet autós üldözés nélkül. Ezzel nincs is semmi gond, mindannyian megszoktuk már az őrült autós mutatványokat, a legjobbakat az alábbi listában gyűjtöttük össze.

A Bad Boys 2 című filmmel kezdünk, melyben Will Smith-ék egy kamiont vesznek üldözőbe. Kicsit mondjuk meglepő, hogy egy Ferrarival, hogy nem érnek utol egy közönséges kamiont, de ne ragadjunk le a részleteknél. A trélerről szabadon engedett autók, illetve hajó felrobbanása teszi teljessé a hollywoodi élményt. A jelenet egyébként 2004-ben elnyerte a legjobb autós mutatvány díját.

Matt Damont sem hagyhatjuk ki, aki a Bourne rejtély című filmben menekül egy oldschool Minivel. A járdákat egyáltalán nem tiszteli, végül természetesen megmenekül, egy parkolóházban talál menedéket.

Egy igazi klasszikussal folytatjuk felsorolásunkat, melyben amerikai benzinfalók üldözik egymást San Francisco utcáin. A Bullitt című 1968-as produkcióban ráadásul CGI nélkül rakták össze ezt a jelenetet, úgyhogy minden elismerésünk!

A halálos iramban című film ötödik részében Vin Diesel egy az autójára kötött széffel változtatja totálkárosra a rendőrautókat, majd nyilván éppen kiszáll az autójából, mielőtt az elrepül.

A francia kapcsolat autós jelenete is klasszikusnak számít. Számítógépes technikát ekkor sem nagyon használtak még, ráadásul az egész jelenetet útlezárások és engedélyek nélkül rögzítették.

A Tolvajtempó legcsajozósabb jelenetében Henry Blight Halicki egy Mustanggal valósítja meg mindannyiunk titkos gyerekkori vágyát, vagyis azt, hogy átugrat egy másik autón.

A 007 - Az aranypisztolyos férfi című filmben is az ugratás kapta a főszerepet. Ne, nem ám holmi mezei ugrásról van itt szó, hiszen Roger Moore autója egy 360 fokos csavart is megcsinál a levegőben. Hiába, James Bond az James Bond.

Nem aprózták el az autós üldözés hosszát a Ronin című 1998-as alkotásban sem. Csaknem hét percig élvezhetjük, ahogy Natascha McElhone menekül a rosszfiúk elől.

Mi mással is zárhatnánk aktuális listánkat, mint a Terminator 2 vonatkozó jelenetével. A félig ripityára tört kamion látványa elképesztő, emellett a jelenet maga sem éppen utolsó a műfajban.

Dobd fel a szexuális életed ezzel az 5 feng shui-trükkel

Hidd el, sokkal fontosabb a tárgyak elhelyezése, mint gondolnád.

Az orosz bombázó van olyan mámorító, mint a vodka

Ekaterina Terenina jógázós képeitől téged is lever a víz.

A Ferrari gyártja a világ első elektromos szuperautóját

Sergio Marchionne keményen odaszúrt a Teslának.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft