8 kutató szerint ezek az őrültségek megváslósulhatnak a jövőben

A jövőt most éljük, egyre több olyan dolog elérhető manapság, amiről régen még csak sci-fi filmekből hallottunk. Mindig van feljebb, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a következő teóriák, amik szakértők szerint hamarosan tényleg meg is valósulhatnak.
Forrás: Europress
Előfizetek

A jövőt most éljük, egyre több olyan dolog elérhető manapság, amiről régen még csak sci-fi filmekből hallottunk. Mindig van feljebb, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a következő teóriák, amik szakértők szerint hamarosan tényleg meg is valósulhatnak.

Gyógyulj, mint egy malac
A belső szervek újraépítése valósággá válhat. A beteg szervet sejtekre kell hozzá bontani, csak a külső rétegüket megtartva pedig egészséges sejtekkel kell feltölteni, így lesz egy rossz veséből vadiúj, egészségesn működő szerv. Már sertésekkel több kísérletet is végeztek a kutatók.

Hús a laborból
Megfelelő környezetben képesek leszünk húst előállítani. Kutatók már létrehoztak egy mesterséges hamburgert, de annyira drága lenne, hogy nem lehetne tömeggyártásban is kipróbálni. A jövőben viszont biztos lesz erre kedvezőbb lehetőség - vallják a szakértők.

Nanorobotok
Az orvosi technológia hamarosan eljut arra a szintre, hogy mesterségesen állítson elő embereket. A nanorobotok képesek lehetnek arra is, hogy megduplázzák magukat, így például a Földhöz hasonló bolygókra lehetne küldeni őket, hogy körülnézzenek, mielőtt emberek is elutaznának oda.

Felhők fölött
A Vénusz atmoszférája hasonló a Földéhez, ezért 50 km-es magasságban akár ott is élhetnénk. Talán nemsokára tényleg ott is laknak majd emberek.

Álomgép
Japán kutatók épp egy olyan eszközön dolgoznak, mely felveszi és vissza is tudja játszani az álmokat.

Gépember
Egy nap képesek leszünk arra, hogy a számítógépek emberi agyhoz hasonlóan működjenek és öntudatuk is legyen. Az alapelemek már megvannak, kutatóknak már sikerült olyan mesterséges agyakat létrehozni, melyek 1-2 millió neuront tartalmaznak. Az emberi agyban egyébként 100 milliárd van.

Tárgyak teleportálása
Nagy rá az esély, hogy a jövőben élettelen dolgokat tudunk majd teleportálni valamilyen formában.

Fogyás pirulával
A barna zsír felelős a testzsír csökkentéséért, szakértők pedig azon dolgoznak, hogy olyan anyagcserefokozó eszközöket fejlesszenek, melyek hatására még több testzsírt dolgoz fel a barna zsír, így lehet majd fogyni egy tabletta segítségével.

Olvasd el ezt is!
Man of the Year múzsák - Pásztor Anna: „A szabadság nehéz batyujával jöttem a világra”

Pásztor Anna és Mádai Vivien rajongók ezreit inspirálják nap mint nap, példát mutatva nőknek és férfiaknak egyaránt. Vajon miből merítenek ihletet a munkájukhoz, mi adja azt a hihetetlen energiát, amiből sok más embernek is jut?

Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Miért áll rosszabbul a hajad, ha beteg vagy?

Észrevetted már, hogy ha beteg vagy, úgy tűnik, hogy a hajad is kidől?

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft