Így lépj ki az unalmas, mérgező, rossz kapcsolatból

Mind éltünk már olyan kapcsolatban, amiből idővel kialudt a tűz. Nem arról beszélünk, amikor pár hétig vagy hónapig nehezebb időszakot éltek meg, hanem ami konkrétan megöl, annyira unalmas és rosszul működik.
Előfizetek

Mind éltünk már olyan kapcsolatban, amiből idővel kialudt a tűz. Nem arról beszélünk, amikor pár hétig vagy hónapig nehezebb időszakot éltek meg, hanem ami konkrétan megöl, annyira unalmas és rosszul működik.

Kép
forrás: playboy.com

Szinte az összes haldokló kapcsolatot 2 kategóriába lehet sorolni:mérgező és stagnáló. Ekkor szükség lehet egy B tervre, ami segít megfelelően lezárni a haláltusát.

Vedd észre a jeleket
A stagnáló kapcsolat jele, ha már nem bírod elviselni azt, ahogy a párod rág, lélegzik, vagy egyáltalán azt, hogy létezik. Előfordulhat az is, hogy passzív-agresszív hangnemben beszélsz a jövőbeli exeddel. Lassan mindketten tönkreteszitek egymást. A problémákat orvosoltátok, de nem történt nagy változás. A szex sosem volt jó, most pedig vagy nincs, vagy egy megoldandó feladat. Olyan, mintha börtönben élnél, a kulcsot pedig lenyelted volna. Nem tudsz már sorozatot nézni vele és azt tetteni, hogy nincs semmi baj.

A mérgező kapcsolatok alapja a se veled, se nélküled viszony. Az életed tényleg nagyon elcseszik. A veszekedések agresszív ordítozássá fajulnak.

Mindket esetben már több tilos jelzést is észre kellett volna venned, most pedig egyenesen a szakadékba tartasz. Már a haverjaid is észrevették, a családod utálja a párod. Tükörbe nézel és haragszol magadra.

Így lépj ki belőle
A stagnáló kapcsolatokból azért nehéz kilépni, mert annyira kényelmesek, mint a kitaposott cipőd. Még ha idegesít is a párod, kötődsz hozzá és talán szereted is. Ez a szakítás gondos tervezést igényel.

Ha észrevetted, hogy a végét járja, mentálisan fel kell készülnöd a szakításra. Kezdd el megszervezni a szakítás utáni életed. Keress albérletet és tervezz előre!

A mérgező kapcsolatból könnyű kilépni, viszont nagyon nehéz megállni, hogy ne melegítsétek fel újra a káposztát. Itt is van szükség rehabra, ezért a barátaid, vagy a terapeuta is segíthet a lezárásban.

Tartsd meg a távolságot
A gyász után a stagnáló kapcsolatból kilépők általában felszabadulnak. A probléma akkor kezdődik, amikor az exed összejön valaki mással. Ilyenkor vegyél erőt magadon és gondold át, miért nem működött köztetek a dolog.

A mérgező kapcsolatból származó folyamatos stressz kikészíti az agyad, ezért fontos, hogy megfelelő segítséget kapj a feldolgozáshoz. Ne válaszolj az üzenetekre, ne fogadd a hívásokat, vége van. Merj nemet mondani!

Olvasd el ezt is!
Rajtad is múlik, ki lesz az év playmate-je

Elképesztően erős volt a mezőny, mutatjuk a legvadítóbb képeket.

Itt a bizonyíték arra, hogy a legtöbb férfinak jobban bejönnek a szőke nők

Egy új kutatásból az is kiderül, miért szavaz több férfi a szőkékre.

Heti trendi eyecandy - a legjobb csajok múlt hétről

A galéria, amivel parádésan indul a hét.

Best of Dakar 2018 - A sivatagi száguldás legemlékezetesebb pillanatai - videó

Sorozatban a tizedik alkalommal rendezték Dél-Amerikában a viadalt.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft