Újdonságok májusra

Az Alexandra kiadó csoport is remek újdonságokkal jelentkezett a Könyvfesztivál környékén - persze, hogy találtunk benne magunknak valót!
Forrás: Knyvajnl az Alexandrtl!
Előfizetek

Az Alexandra kiadó csoport is remek újdonságokkal jelentkezett a Könyvfesztivál környékén - persze, hogy találtunk benne magunknak valót!

Chuck Palahniuk regényei olyanok, mint egy korty friss víz a sivatagban. Vagy méginkább, mint egy falat izzó parázs valami poshadt lápvidéken, hiszen kedvencünk olyan zsigerien bizarr, hogy a jelzőkkel csínján kell bánni nála. Legújabb kötete, a Kárhozott a Cartaphilus Könyvkiadónál jelent meg, egyből neki is estünk, és hamar ki is végeztük. Palahniuk nem hazudtolja meg önmagát, a 13 évesen pokolra jutott lány kálváriája a tőle megszokott módon beteges és sötét, abszurd és magával ragadó. A pokol bemutatása, és a "reményfüggő" kis Maddy Spencer pokoljárása a szokásosnál is plasztikusabb, szatirikus górcsöve alatt nem kíméli jelen kultúránkat, a szociális értékrendünket és ezek visszásságait. Kíváncsian várjuk a folytatást.


A Cartaphilus másik fenegyereke, William Wharton a Srapnel óta dobogós a kedvenceink között. Soron következő, ismét életrajzi ihletésű könyve az Apa. Főhőse az ötvenes éveiben járó, Párizsban élő festőművész, aki anyja szívrohamának hírére hazatér Los Angelesbe. Az igazi problémát nem is anyja egészségi állapota jelenti, hanem az, hogy gondoskodnia kell magára maradt apjáról. Az otthon töltött egyszerre örömteli, fájdalmas és megrázó időszak arra készteti, hogy átértékelje szüleihez fűződő kapcsolatát, és ennek segítségével saját fia felnőtté válását is megkönnyítse. Igazi Wharton stílus, a rá jellemző humorral, iróniával, tragikummal, pillanatnyi boldogsággal és mélységekkel.


Gordon Ramsay szakácskönyveit mindig örömmel lapozgatjuk, nincs ez másképp az Alexandra Kiadó legújabb kiadványával, a Baráti lakomákkal sem. A megszokottakkal ellentétben Ramsay most otthon főz, rokonoknak, barátoknak. A könyvben szereplő ételek régóta hangoztatott hitvallását tükrözik: használjunk szezonális, friss alapanyagokat, támogassuk a helyi termelőket, és őrizzük meg a nemzeti tradíciót. Az egyszerű receptek mellett hasznos tanácsokat is ad a szerző, és jó néhány rafinált trükköt is elárul az olvasóknak. Egyetlen problémánk a kötettel csupán az volt, hogy az eddig megszokottakkal ellentétben jóval kevesebb illusztrációval operál, de ezt talán feledteti a lassú tűzön sült mézes sonka, vagy a shepherd's pie remek receptje.


Szöveg: Varga Balázs

Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Nem találsz magadnak párt? A tudomány szerint a te készülékedben van a hiba!

Akárhogy is próbálkozol, egyszerűen nem talál rád a szerelem?

Nem semmi! Ez a férfi a borbélya tanácsára megnövesztette a szakállát és 180 fokos fordulatot vett az élete

Ha eddig nem gondoltad úgy, hogy érdemes lehet megnövesztened a szakálladat, akkor íme egy történet, ami biztos, hogy megváltoztatja majd a véleményedet.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft