A tongai meg a többiek - 10 maradandó mozzanat a téli olimpiáról

Nem csak a történelmi magyar arany miatt marad emlékezetes az idei téli olimpia.
Előfizetek

Nem csak a történelmi magyar arany miatt marad emlékezetes az idei téli olimpia.

Olyan mozzanatokat gyűjtöttünk össze, amik túlmutatnak az ötkarikás játékokon, és hát ki mással is kezdhetnénk ezt az összeállítást, mint Elizabeth Swaney-vel, aki a téli olimpia egyik legnagyobb szenzációja volt. Na, nem ördöngös technikájával tűnt ki a félcsőben, hanem azzal, hogy egyáltalán nem csinált trükköt. Sokan az olimpiai eszme sárba tiprásaként értelmezték a menetét, mások viszont csak nevettek egy jót a magyar indulón.

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink szerencsére eredményükkel hívták fel magukra a figyelmet, a férfi váltó (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba) Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét szerezte.

Már Rióban is nagyot ment Pita Taufatofua, aki a 2016-os olimpia után a fejébe vette, hogy a téli játékokon is leteszi névjegyét. Két éve látott először havat, mégis sikerült kvalifikálnia magát sífutásban. A pjongcsangi megnyitón nagyobbat dobbantott, mint a sípályán - a fagypont alatti hőmérséklet ellenére is félmeztelenül vonult be.

gif

A koreai származású Chloe Kim hirtelen lett óriási sztár Dél-Koreában. A 17 éves snowboardos győzelmet aratott a félcsőben, ezt követően pedig tömegek kezdtek el rajongani iránta.

Ester Ledecka Kimhez hasonlóan snowboardban diadalmaskodott, de a síelős produkciója okozott nagyobb meglepetést. A 22 éves sportoló előbb kölcsönlécekkel nyert egyetlen századdal Super-G-ben, majd "saját" számában (párhuzamos szlalom) is maga mögé utasított mindenkit.

Észak-Korea cheerleaderei meglehetősen zavarba ejtően viselkedtek, annyira egyszerre mozogtak és énekeltek, mintha az életük múlt volna rajta. Sajnos valószínűleg tényleg ez volt a helyzet, ráadásul később kiderült, odahaza kvázi szexrabszolgaként sanyargatják őket.

A hazaiakat a Hagymalányok tartották lázban, az öt Kim ( Kim Eun-jung, Kim Kyeong-ae, Kim Seon-yeong, Kim Yeong-mi, Kim Cho-hi) curlingben menetelt egészen a fináléig, de ott a svédek megálljt parancsoltak nekik.

Mennyi esély van arra, hogy egy három percesnél is hosszabb futam végeredménye századmásodpercre azonos? Ugye, hogy minimális? Pjongcsangban mégis megtörtént, a kanadai és a német páros is 3:16.86-as időt csúszott.

A coloradói Red Gerard a legtinibb módon nyert aranyérmet Dél-Koreában 17 évesen. Előbb elaludt, majd elhagyta a kabátját, végül élő adásban nyomott egy "holy fuck"-ot.

Simen Hegstad Krueger pedig valószínűleg az olimpia legnagyobb feltámadását produkálta. A sífutón nem sokkal a rajt után ketten feküdtek egy esés következtében, de a norvég nem adta fel, a mezőny végéről lett első.


Ő sajnos lemaradt az olimpiáról:

Nézd meg a galériánkat> 7 kép
Szexi Playboy-címlap foglalta keretbe a lányt, akinek keresztszalag-szakadás tett keresztbe
Az álférfiasság, ami szépen lassan tönkreteszi a bolygót

A környezettudatosság nem opció, hanem kötelesség.

Kiderült, melyik életed legdrágábbnak számító éve - készülj fel a költekezésre!

Készülj fel arra, hogy jelentősen megnő a kiadásaid mennyisége ebben az életkorban.

A meglepő ok, ami miatt a férfiaknak kellene takarítani

Bocs, srácok, de úgy tűnik, egy csomó bajt elkerülhetnek a nők, ha a férfiak húzzák fel a gumikesztyűt.

A siker receptje - Ez az 5 dolog jelenti az alapot

Már gyerekkorban eldőlnek a fontosabb kérdések.

A kínaiak szuperszemüveggel repülnek rá a bűnözőkre

Ránézésre megmondanak bárkiről bármit.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft